Marinované kuřecí s pórkem a rajčátky

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut + marinování 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut + marinování 0 názorů

Suroviny 3 porce

3 prsní nebo stehenní kuřecí řízky
Marináda:
140 g bílého jogurtu řeckého typu
1 lžíce oleje
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička kari koření
Dále potřebujeme:
olej na smažení / arašídový
2-3 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky sladké
2 lžíce sójové omáčky Tamari
2-3 lžíce thajské sladké chilli omáčky
bílou část pórku
jarní cibulku
sušená rajčátka v oleji
sůl
kukuřičný škrob nebo Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (měla jsem 2 stehenní a 1 prsní) nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné misky, ve které jsme promíchali jogurt s kořením a 1 lžící oleje. Důkladně všechno maso promícháme v marinádě a uzavřené dáme do chladu. Marinujeme nejméně 1 hodinu, ale nejlépe přes noc.

  2. V hluboké nebo wok pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a postupně po částech opečeme marinované maso. Marinádu neodstraňujeme a opečené kousky dáváme stranou do misky. Když je všechno maso opečené, slijeme olej a jen na jedné lžíci necháme rozvonět česnek, přidáme nakrájený pórek, cibulku na kolečka a pár minut restujeme.

  3. Přidáme všechny omáčky, rajčátka nakrájená na proužky, vrátíme maso a podlijeme asi 100 ml vody, ve které rozmícháme1 lžičku kukuřičného škrobu nebo Solamylu. Přivedeme k varu, odstavíme a dle potřeby dochutíme solí nebo chilli. Podáváme s jasmínovou rýží a lístky koriandru nebo nasekanou natí cibulky.

Komentáře k receptu Marinované kuřecí s pórkem a rajčátky

K receptu nejsou žádné komentáře.