Krůtí filé s paprikou, kari-pomerančovým bulgurem a jogurtovou omáčkou

Nemecky_Kreativni_Chef Kuchař: Nemecky…

Doba přípravy: 45 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Hotové jídlo
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

330 g krůtí filé
150 g bílý jogurt
15 g petrzelove nate
200 g bulguru
6 g kari
1 červená cibule
1 pomeranč
1 zelená paprika
sůl
pepr
90 ml olivového oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Papriku nakrajet na ctvrtky, odstranit vnitrni stonek. Nasledne ctvrtky nakrajet na cca 0,5 cm siroke prouzky. Oloupat cibuli a cesnek. Cibuli rozpulit a podelne nakrajet na tenke sloupce. Cesnek spracovat na male kosticky.

  2. Slupku pomerance ostrouhat a vymackat stavu z nej. Kruti file studene oplachnout a osusit, nasledne nakrajet na cca 1 cm prouzky.

  3. 1 lzicku pomerancove strouhanky spolecne s pomerancovou stavou, 400 ml vody, 2 lzicemi olivoveho oleje a kari privezt k varu. Ochutit s 1 lzickou soli.

  4. Pridat bulgur do pomerancovo-kari vody. Pri michani znovu privezt k varu. Nasledne odstranit hrnec z plotynky a nechat protahnout 7 minut.

  5. Ohrat v panvi 4 lzice olivoveho oleje. Kruti filety z obou stran pri vysoke teplote cca 3 minuty do zlata smazit.

  6. Snizit teplotu na stredni stupen, pridat papriku a smazit dalsich 8 minut. Nasledne pridat cibuli a cesnek a dalsi 2 minuty smazit. Okorenit 1 lzickou soli a, dle chuti, i peprem.

  7. Listky petrzele dat stranou na pozdejsi dekoraci. Zbylou petrzelku oskubat ze stonku, na hrubo nasekat. Nasledne vmichat k bulguru. Dat jogurt do misky a ochutit soli.

  8. Kari-pomerancovy bulgur dat do stredu na talir. Na bulgur ukladat kruti filety a zeleninu. Nasledne pokapat vse jogurtovou omackou. Nakonec dekorovat petrzelkovou nati.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí filé s paprikou, kari-pomerančovým bulgurem a jogurtovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo