Lušteninová vegetariánská polévka

Suroviny

200 g hrstkové směsi nebo směsi čoček, popřípadě čočka jednodruhová
1 mrkev
1 větší cibule
1 lžíce Podravky Natur
čočková mouka
cca 1,5-2 l vody (popř. 1:1 voda + zeleninový vývar)
2 stroužky česneku
olej
kari (nemusí být)
pažitka na dozdobení (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Luštěniny dáme přes noc do hrnce s vodou, nezakrýváme pokličkou.
    Druhý den vodu vylijeme, luštěniny propláchneme v sítku, dáme zpět do hrnce a přidáme vodu.

  2. Nakrájíme mrkev na malé kostičky, přidáme do hrnce a vaříme 60 minut.

  3. Než se luštěniny s mrkví dovaří, oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a prolisujeme česnek.

  4. Cca 15 minut před dovařením rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme cibuli, až začne chytat zlatavou barvu. Poté přidáme prolisovaný česnek, který jen krátce osmahneme, přidáme čočkovou mouku a cca 1-2 minuty opražíme. Poté vše spolu s Podravkou dáme do hrnce, řádně promícháme a vaříme dalších cca 5-10 minut.

Poznámka od kuchařky

Moje oblíbená směs: 2 díly čočky zelené, 2 díly čočky červené, 1 díl fazolí adzuki, 1 díl hrachu.

Komentáře k receptu Lušteninová vegetariánská polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.