

Lušteninová vegetariánská polévka
Suroviny
- 200 g hrstkové směsi nebo směsi čoček, popřípadě čočka jednodruhová
- 1 mrkev
- 1 větší cibule
- 1 lžíce Podravky Natur
- čočková mouka
- cca 1,5-2 l vody (popř. 1:1 voda + zeleninový vývar)
- 2 stroužky česneku
- olej
- kari (nemusí být)
- pažitka na dozdobení (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Luštěniny dáme přes noc do hrnce s vodou, nezakrýváme pokličkou.
Druhý den vodu vylijeme, luštěniny propláchneme v sítku, dáme zpět do hrnce a přidáme vodu.Nakrájíme mrkev na malé kostičky, přidáme do hrnce a vaříme 60 minut.
Než se luštěniny s mrkví dovaří, oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a prolisujeme česnek.
Cca 15 minut před dovařením rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme cibuli, až začne chytat zlatavou barvu. Poté přidáme prolisovaný česnek, který jen krátce osmahneme, přidáme čočkovou mouku a cca 1-2 minuty opražíme. Poté vše spolu s Podravkou dáme do hrnce, řádně promícháme a vaříme dalších cca 5-10 minut.
Poznámka od kuchařky
Moje oblíbená směs: 2 díly čočky zelené, 2 díly čočky červené, 1 díl fazolí adzuki, 1 díl hrachu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lušteninová vegetariánská polévka
K receptu nejsou žádné komentáře.