

Uzené s dýněmi na zázvoru
Suroviny
- 4 uzené kotlety
- 1/2 kg dýně
- 20 g mletého zázvoru
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce cukru
- 4 lžíce bílého vinného octa
- 200 ml vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- dost pažitky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Dýni si vydlabeme a vybereme zrníčka, pokud nějaké zůstaly a zbylou, omytou a vysušenou kůru si nakrájíme na kostky.
Rozehřejeme si máslo do kterého dáme nakrájenou dýni, okořeníme zázvorem a dusíme do měkka.
Pak dochutíme solí, pepřem, kari a cukrem, ještě chvíli dusíme. Ještě přidáme ocet, vývar a necháme tak 5 minut povařit.
Kotlety omyjeme a za stálého obracení opékáme 8 minut i déle, až jsou měkké.
Pažitku si nasekáme najemno a přidáme jí do dýňové směsi, trochu si necháme na ozdobu.
Servírujeme kotletky posadíme do dýňového základu a ještě trochu posypeme a ozdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Uzené má pikantní chuť, která se dá srovnat s exotickou chutí!
Zdroj: upravený recept ze starého časopisu Katka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzené s dýněmi na zázvoru
-
Bibinka, veľmi dobré
Zázvor mám veľmi rada a s tekvicou ho robím na trochu iný spôsob : http://www.toprecepty.cz/recept/2364-mickina-cuket...
Bolo to chuťovo vyváženéAkurát namiesto pažitky som použila kôpor, pasoval mi tam viac
+ 2