Uzené s dýněmi na zázvoru

Bibinka Kuchařka:

Vepřové maso 1 názor

32

Suroviny

4 uzené kotlety
1/2 kg dýně
20 g mletého zázvoru
1 lžíce kari
1 lžíce cukru
4 lžíce bílého vinného octa
200 ml vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
dost pažitky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dýni si vydlabeme a vybereme zrníčka, pokud nějaké zůstaly a zbylou, omytou a vysušenou kůru si nakrájíme na kostky.

  2. Rozehřejeme si máslo do kterého dáme nakrájenou dýni, okořeníme zázvorem a dusíme do měkka.

  3. Pak dochutíme solí, pepřem, kari a cukrem, ještě chvíli dusíme. Ještě přidáme ocet, vývar a necháme tak 5 minut povařit.

  4. Kotlety omyjeme a za stálého obracení opékáme 8 minut i déle, až jsou měkké.

  5. Pažitku si nasekáme najemno a přidáme jí do dýňové směsi, trochu si necháme na ozdobu.

  6. Servírujeme kotletky posadíme do dýňového základu a ještě trochu posypeme a ozdobíme pažitkou.

Poznámka

Uzené má pikantní chuť, která se dá srovnat s exotickou chutí!

Zdroj: upravený recept ze starého časopisu Katka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Uzené s dýněmi na zázvoru

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo