

Ledvinky plněné bylinkami s mrkvovou kaší
Suroviny 2 porce
- 2 vepřové ledvinky
- mléko dle potřeby
- sůl a pepř
- čili a kari
- rozmarýn a tymián
- podle potřeby vývar
- máslo
- Mrkvová kaše:
- asi 300 -400 g mrkve
- sůl
- máslo
- smetana podle potřeby
Postup přípravy receptu
Ledvinky podélně rozkrojíme, ale tak, aby zůstaly vcelku, vyřízneme kanálky a ledvinky zalijeme mlékem. Necháme přes noc.
Pak ledvinky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, okořeníme čili a kari kořením a naplníme rozmarýnem a tymiánem. Podusíme na másle a podle potřeby podlijeme vývarem. Dusíme doměkka.
Mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme smetanu a máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem. podle potřeby dosolíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ledvinky plněné bylinkami s mrkvovou kaší
-
hospodyne: No souhlasím s Vámi, že to není žádná hitparáda, ale chuťově výborné. Popravdě , opakovat to již nebudu
-
casino: Samozřejmě chápu, že každý má svůj názor. Byla to prostě změna, ledvinky máme rádi, tak jsem to chtěla udělat jinak než obvykle. Bylinky dodaly pokrmu výbornou chuť, ale stejně jsou nejlepší rozkrájené a na paprice nebo na guláš.
-
hospodyne: Já na čištění ledvinek právě skalpel používám a jde to dobře
-
casino:
proti gustu... S čištěním ledvinek zásadní problém nemám - 2-3 tlustými jehlami /perforačky, byla jsem zdr. sestra/ přibodnu polovinu ledvinky na jednom konci k prkénku a podélně pánvičku a močovody velmi ostrým nožíkem odpreparuji. Tak dostanu čistou půlku.
Pokud bych chtěla mít ledvinku vcelku a dobře vyčištěnou, to bych musela mít asistenci a skalpel. Jinak bych to neuměla. -
hospodyne:
Když si představím tu práci s čištěním, jejíž výsledek je v mém provedení "rozfofrované" maso, tak já bych naopak ledvinky vcelku ocenil
Spíše mi přijde kontraproduktivní to vyfutrování ledvin bylinkami -
No, nevím. Lákavě to moc nevypadá- takto vcelku. Nezdá se mi účelně vynaložené úsilí na zachování tvaru ledviny. Ale je to jen můj názor.
-
Anna Kocikova:To ano, čištění je pracné, ale vyplatí se
děkuji
-
Ledvinky máme rádi a recept se mi líbí včetně kaše
Jen to čištění po naříznutí a rozevření ledvinky do tvaru otevřené knihy...to je teda za trest
Pomáhám si přidržováním v utěrce a chce to ostrý nožík
-
casino: no jo no, ach jo
-
"Ledvinky podélně rozkrojíme, ale tak, aby zůstaly vcelku, vyřízneme kanálky..."
No a pro čerstvě začepené kuchyňky asi takto:
Ledvina se na placato OD močovodu nakrojí, rozevře se a vše bílé (ledvinová pánvička) z obou polovin se vyřízne