Krémová dýňová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem.Uvařenou dýni rozmixujeme.Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, muškátovým květem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem.Uvařenou dýni rozmixujeme.Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, muškátovým květem,…
Květák rozdělíme na menší růžičky, brambory nakrájíme na kostičky. Dáme společně s polévkovým kořením na cca 20 minut povařit, dokud zelenina nezměkne. Pozn.: Zalijeme…
Květákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná…
Láká vás připravit vymazlené slané pohoštění pro přátele nebo rodinu? S chutí do toho! V tomto receptu máte tři osvědčené tipy na lahodné pomazánky pro přípravu…
Krémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept voní orientem díky kari koření. Výsledkem je sytá a…
Sytý a voňavý pokrm, který potěší každého, kdo má rád výrazné chutě. Kombinace šťavnatého masa a pikantních tvarůžků nebo sýra vytváří neodolatelný chuťový zážitek.…
Do vroucí vody vhodíme bujónovou kostku, přidáme vločky propláchnuté ve studené vodě, nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a necháme povařit. Potom přidáme rozkvedlané…
Vejce smícháme s jemně nastrouhaným česnekem, solí, hořčicí, kořením a škrobem. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prso, promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v chladu…
Pórek na kolečka spaříme vařící vodou (aby změkl), salám na kostičky - můžeme osmažit, mleté maso, jestli použijeme, osmažíme a necháme okapat z oleje. Vymícháme mléko…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Varianta č.1 - Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného…
V chladných dnech přijde k chuti talíř plný horké polévky. Hrášková polévka se smetanou, podávaná s křupavou slaninou, dobře zasytí a je velice snadná na přípravu, a tak…
Marinádu vytvoříme rozšleháním surovin a do ní poté naložíme naklepané maso na 1 den (hovězí na 3 dny).Smažíme na oleji.
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…
Brambory a pažitka tvoří ideální pár pro každou příležitost. Tyhle šťouchané, jsou spojením tradičních surovin do chutného celku. Skvěle se doplňují s lehce štiplavou…
Do papinového hrnce s vodou vložíme (hovězí nebo kuřecí) kosti a necháme je zhruba 15 min vařit. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a nakrájíme na menší kusy. Poté vyndáme…
Pomazánka z jemného sálámu, majonézy, jogurtu a dalších přísad, které dohromady vytvoří jemnou a chutnou nátěrku. Hodí se jak na chlebíčky, tak třeba i na topinky a…
Zabijačkové pochutiny patří k české kuchyni zejména v zimním období. Připravte si domácí ovarovou polévku z vepřové hlavy podle tradičních norem. Se spoustou koření a s…
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme vychladnout a poté z nich dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce smícháme s hořčicí, polévkovým…
Jednoduchou, rychlou a sytou polévku plnou pěkně barevné zeleniny podáváme posypanou čerstvými voňavými bylinkami. K zahuštění postačí ovesné vločky, nepřidáváme do ní…
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Králíka s nádivkou připravte rodině třeba k nedělnímu obědu. Příprava je jednoduchá a v jednom pekáči upečete najednou maso i nádivku. Není ani potřeba vařit další…
V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina měkká - odstavíme. V hrnci…
Čočkou a fazole propláchneme a dáme vařit spolu s kostmi, masoxem, polévkovým kořením a stroužkem česneku do 2l studené vody (tlakový hrnec - 40 min., obyčejný hrnec -…