Vepřová kýta v rajské marinádě

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
pepř
1 malá lžička polévkového koření Vegeta speciál
3 stroužky česneku
75 g rajčatového protlaku
50 g oleje
šlehačka
bazalka
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Varianta č.1 - Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného česneku, polévkového koření a necháme marinovat 24 hodin. Potom opečeme na oleji doměkka. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, hranolky.

  2. Varianta č. 2 - Do výpeku po opečeném mase přidáme zbytek marinády a 250 ml 30% šlehačky, krátce povaříme a přidáme nasekanou bazalku a petrželku.

Poznámka

Chuť masa má jemnou tomatovou příchuť. Moc dobré:-)

Zdroj- kuchařka Dona-nejlepší recepty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 177 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta v rajské marinádě

Tématické fráze: vepřova kyta recepty vepřová kýta nejlepší recepty vepřová kýta uzená vepřová kýta recept ražničí z vepřové kýty vepřová kýta recept marinada z protlaku rajská z vepřového marináda z rajského protlaku uzená vepřová kýta vepřové na protlaku recept kyta uzená vepřová kýta recepty vepřová kýta protlak recepty z kýty marináda z rajčatového protlaku vepřová kýta na zelenině recept z vepřové kyty recepty z vepřové kýty rajčatová marináda

Zapomněl/a jsem heslo