Vepřová kýta v rajské marinádě

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
pepř
1 malá lžička polévkového koření Vegeta speciál
3 stroužky česneku
75 g rajčatového protlaku
50 g oleje
šlehačka
bazalka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Varianta č.1 - Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného česneku, polévkového koření a necháme marinovat 24 hodin. Potom opečeme na oleji doměkka. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, hranolky.

  2. Varianta č. 2 - Do výpeku po opečeném mase přidáme zbytek marinády a 250 ml 30% šlehačky, krátce povaříme a přidáme nasekanou bazalku a petrželku.

Poznámka od kuchařky

Chuť masa má jemnou tomatovou příchuť. Moc dobré:-)

Zdroj- kuchařka Dona-nejlepší recepty

Komentáře k receptu Vepřová kýta v rajské marinádě

Tématické fráze: vepřova kyta recepty vepřová kýta nejlepší recepty vepřová kýta uzená vepřová kýta recept ražničí z vepřové kýty vepřová kýta recept marinada z protlaku rajská z vepřového marináda z rajského protlaku uzená vepřová kýta vepřové na protlaku uzená vepřová kýta recepty recept kyta vepřová kýta protlak marynada na veprovou kytu recepty z kýty marináda z rajčatového protlaku vepřová kýta na zelenině nejlepši recepty z vepřové kýty recept z vepřové kyty