"Potaje" - fazolovočočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenČočkou a fazole propláchneme a dáme vařit spolu s kostmi, masoxem, polévkovým kořením a stroužkem česneku do 2l studené vody (tlakový hrnec - 40 min., obyčejný hrnec -…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočkou a fazole propláchneme a dáme vařit spolu s kostmi, masoxem, polévkovým kořením a stroužkem česneku do 2l studené vody (tlakový hrnec - 40 min., obyčejný hrnec -…
Už je to dávno, kdy losos byl běžnou rybou v českých řekách a chudina ho pokládala za své nejobyčejnější jídlo. Dnes je vše jinak. Stále si na něm sice pochutnáváme, ale…
Představují jednoduchý a výrazně ochucený pokrm, který v sobě spojuje jemnost krátce dušené zeleniny a pikantnost pepře. Tradiční recept s moderním nádechem je skvělým…
Vejce smícháme s jemně nastrouhaným česnekem, solí, hořčicí, kořením a škrobem. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prso, promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v chladu…
Ve vyváženém jídelníčku nesmí chybět dostatek vlákniny, která je obsažená v luštěninách. Čočka má spoustu benefitů pro naše zdraví. Připravit z ní můžete připravit…
Na sádle osmažíme dozlata drobně nakrájenou cibuli. Polovinu jí smícháme s mletým masem, přidáme koření, vajíčko, vločky a důkladně promícháme. Druhou polovinu…
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Brambory a pažitka tvoří ideální pár pro každou příležitost. Tyhle šťouchané, jsou spojením tradičních surovin do chutného celku. Skvěle se doplňují s lehce štiplavou…
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory…
Červenou řepu omyjeme, oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme ji vařit společně s cibulí do vývaru nebo vody, do které hodíme kostku bujonu. Až je řepa měkká,…
Zabijačkové pochutiny patří k české kuchyni zejména v zimním období. Připravte si domácí ovarovou polévku z vepřové hlavy podle tradičních norem. Se spoustou koření a s…
Pórek na kolečka spaříme vařící vodou (aby změkl), salám na kostičky - můžeme osmažit, mleté maso, jestli použijeme, osmažíme a necháme okapat z oleje. Vymícháme mléko…
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle do růžova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli smažíme až zelenina zavoní. Pak zaprášíme moukou, necháme ještě…
Česnek oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ve vodě rozmícháme hořčici, sójovou omáčku, tekuté polévkové koření a škrob. Kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a…
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Krémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept je lehce pikantní díky kari koření a česneku, ale v…
Hospodyňky považují polévky za velice dostupné a rychle hotové jídlo. A nejinak je tomu i u této krupicové polévky. Na másle dohněda osmahnutou krupici doplníme mrkví,…
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Lahodná polévka z mletého masa s kapustou a kořenovou zeleninou je rychlou alternativou k taženým vývarům. Kombinace s kapustou se může zdát netradiční, ale věřte, že…
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou a rozšleháme ji a vaříme. Vsypeme na kostičky nakrájený celer, pokrájený…
Masíčko osmahnu, přidám zeleninku, podleji a koreníčko. Rýži vařím zvlášť, pak vše promíchám a cpu se.
Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.Na másle či oleji zpěníme…