Fazolačka

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Polévky 12 názorů

Suroviny

300 g bílých fazolí
250 g brambor
300 g kořenové zeleniny
1 cibule
máslo
hladká mouka (na jíšku)
sůl
polévkové koření
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme na 24 hodin do studené vody a v téže vodě je uvaříme.

  2. Když jsou skoro měkké, přidáme na menší kostky nakrájené brambory a nastrouhanou mrkev, petržel a celer a osolíme.

  3. Po 15 minutách zahustíme světlou cibulovou jíškou a vaříme dalších 15 minut.

  4. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 927 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolačka

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    U nas sa fazulova polievka robi rovnako ako pise magdalenka. :-) Ocot len do bielych polievok.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ocot ja pridávam do "bielych" polievok - kde je mlieko, smotana (na tanieri, každý má rád inú koncentráciu). Do takejto fazuľovej dávam cesnak - po zasmažení jíškou.

    Odpovědět

  • casino casino

    Mám trošku jiný postup (cibulový základ), ale jinak stejný:-)
    Ocet (citron) si strávníci přidají podle chuti až do vlastního talíře.
    Kdysi jsme vedli diskuze, zda má ocet přejít varem:-O ale už to neřešíme...;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Karofka: Po deseti letech to nejspíš nenapraví! ;-) Nicméně není ani co, tuhle polévku dělám podobně a bez octa. Všichni strávníci si ji přesto chválí!

    Odpovědět

  • Karofka Karofka

    Autorka asi zapomněla do receptu napsat ocet. Bez něho to být nemůže.

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Polévka byla chuťově moc dobrá. Přítel se olizoval ještě dlouho po obědě...:-))

    Odpovědět

  • ferda30 ferda30

    Výborná:yes: Všichni jsme si pochutnali..:-p Akorát jsem místo cibulové jíšky přisypala trochu ovesných vloček-ňam,ňam:-p

    Odpovědět

  • Ivule25 Ivule25

    Jeslti něco miluji tak luštěninové polévky a fazolačku obzvlášt, kapku octa na přikyselení, a to je mnamka:-8

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Dnes jsme měli k obědu a fazole s bramborami jsou výborná kombinace. Posílám bod:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Se zeleninou jsem ji dělala dnes poprvé,ale vše je jednou poprvé,tak se to musí vyzkoušet.Vynikající,:-pještě jsem ji malinko přikyselila,máme to rádi,nebyla petrželka ,tak jsem použila libeček.Foto dodám.Jinak já dělám tak ,že si fazole namočím a vařím druhý den ,tak jak je to v receptu,brambory a nakonec zahustím kysanou smetanou s hl. moukou nebo smetanou na vaření a přikyseluji.

    Odpovědět

  • maris maris

    Hani, polévka je určitě výborná a krásné fotky - miska je nádherná:yes::-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Takhle jsem fazolačku ještě nedělala, ale kombinace fazolí a kořenové zeleniny je moc dobrá, určitě jí budu dělat víckrát, bodík ode mě:yes::-D

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolová polévka z becoku domácí fazolačka polévka z becoků bílá fazolačka fazulačka fazole recept fazolová polévka od babičky polevka fazolacka fozolačka fazolacka se smetanou fazolačka na kyselo polévka z bílých fazolí fazole recepty rychla fazolačka recepty z fazolí červená fazolačka fazolačka se zeleninou fazolacka polevka recept fazole havirska polevka

Zapomněl/a jsem heslo