Fazolková polévka s rajčatovým protlakem
Recept ještě nebyl hodnocenFazolky dáme vařit, přidáme sůl, rajčatový protlak a zahustíme světlou cibulovou jíškou - na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ale jen do světlé barvy, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazolky dáme vařit, přidáme sůl, rajčatový protlak a zahustíme světlou cibulovou jíškou - na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ale jen do světlé barvy, přidáme…
V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina měkká - odstavíme. V hrnci…
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Rizoto s mletým masem je jednoduchý a sytý pokrm, který skvěle poslouží jako rychlý oběd i večeře pro celou rodinu. Spojuje šťavnaté maso, zeleninové lečo a rajčatový…
Vejce smícháme s jemně nastrouhaným česnekem, solí, hořčicí, kořením a škrobem. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prso, promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v chladu…
Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme. V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější…
Máslové fazole jsou opravdu lahodné a ve spojení s červenou čočkou a dýní hokaido tvoří skvělé jídlo, které zahřeje i zasytí. Všechny suroviny spojuje pikantní rajčatová…
Brokolicová polévka jistě patří mezi oblíbené polévky. Tuto krémovou, dochucenou česnekem a polévkovým kořením doplníme ještě vajíčkem, které jí dodá na výživnosti. Tak…
Máte rádi smažený květák? Připravte ho tentokrát trochu jinak a obalte ho ve voňavé strouhance, ochucené parmazánem a čerstvými bylinkami. Dozlatova osmažený květák si…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Brambory a pažitka tvoří ideální pár pro každou příležitost. Tyhle šťouchané, jsou spojením tradičních surovin do chutného celku. Skvěle se doplňují s lehce štiplavou…
V chladných dnech přijde k chuti talíř plný horké polévky. Hrášková polévka se smetanou, podávaná s křupavou slaninou, dobře zasytí. Je velice snadná na přípravu, a tak…
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
Sytý a voňavý pokrm, který potěší každého, kdo má rád výrazné chutě. Kombinace šťavnatého masa a pikantních tvarůžků nebo sýra vytváří neodolatelný chuťový zážitek.…
Tuhle česnečku zvládnete připravit, i pokud nejste zvyklí vařit. Potřebujete na ni jen pár ingrediencí a během chvilky ji můžete servírovat třeba s pořádnou dávkou…
Králíka povaříme v trošce vody s 2 lžícemi octa, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a osolíme (vařím v tlakáči). Po uvaření obereme maso a pokrájíme. Přidáme…
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou a rozšleháme ji a vaříme. Vsypeme na kostičky nakrájený celer, pokrájený…
Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme.…
Huby opláchneme a namočíme. Kel pokrájame na prúžky, zemiaky na kocky.Všetko dáme spoločne variť do vody.Zahustíme zásmažkou, osolíme, okoreníme, nešetríme cesnakom ani…
Kolínka očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na cca 3 cm kostičky.Kosti s kůží dáme do tlakáče, mírně osolíme,…
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory…
Do hrnce si dáme máslo a na něm opečeme pokrájené rohlíky na kostičky, za chvilku dáme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem na plátky a necháme osmažit do světla. Vše…
Kotlety naklepeme, osolíme, z jedné strany opepříme a druhou stranu potřeme hořčicí. Sýr nastrouháme najemno. Ve vodě smícháme kečup, sójovou omáčku, polévkové koření a…
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…