Čokoládové řezy s červeným vínem
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Čokoládu nasekáme na kousky. V míse promícháme prosátou mouku, prosáté kakao a kypřící prášek. Přidáme cukr, vanilkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Čokoládu nasekáme na kousky. V míse promícháme prosátou mouku, prosáté kakao a kypřící prášek. Přidáme cukr, vanilkový…
Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které by se nám nemělo lepit na…
Oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, sůl, všechno koření, nasekanou petrželku,…
Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat. Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 150°C. V…
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme…
Do větší mísy dáme mouku, oba cukry, kakao a kypřící prášek do pečiva a promícháme. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme do připravené směsi. Nakonec přidáme…
V hrnci rozpustíme heru, přidáme sklenici vody, 2 sklenice cukru moučky a kakao.Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.Uvařenou hmotu necháme vychladit.Jednu sklenici…
smícháme mouku+prdopeč+vanilk.cukr, zvlášť smícháme tvaroh+cukr+tuk+mléko/zakys.mléko+ žloutky+rum, postupně přimícháváme sypkou část, vyšleháme sníh a postupně vmícháme…
Větší, ale mladé kopřivové listy omyjeme a necháme dobře oschnout.Ze všech přísad připravíme polotuhé těstíčko (podle potřeby můžeme přidat buď mouku nebo mléko). Listy…
Žloutky s pískovým cukrem vymícháme do pěny a za stálého míchání přidáváme po lžících teplou vodu, mouku smíchanou se solí a kypřícím práškem, mák a tuhý sníh ze všech…
Do mísy dejte mouku, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a bílý jogurt. Všechny ingredience pořádně promíchejte.Vymažte formu na koláč (cca o průměru 28 cm) tukem a…
Nejdříve tukem silně vymažeme formu a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy u robota dáme nakrájené změklé máslo, olej, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a ušleháme…
Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme…
Jablka nastrouháme, přidáme vejce a postupně zbylé suroviny a nalijeme na plech s pečícím papírem. Poklademe ozdobami z jablek ( použila jsem vánoční vykrajovátko ). …
Nastrouhaná jablka promícháme s mletou skořicí a trochou citronové šťávy, poklademe na plech vyložený namaštěným alobalem a posypeme vanilkovým cukrem. Žloutky ušleháme…
Čokoládu s máslem společně rozpustíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladnout a pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko a společně zamícháme. Poté přidáme i sypké…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme máslo, pak přimícháme rum, coca-colu a vmícháme mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Nakonec do těsta přimícháme…
Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme je s cukrem do pěny. Mouku promísíme s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka ji pak vmícháme do pěny ze žloutků. Přimícháme po částech…
Cukr a máslo spolu dobře ušleháme do pěny, po jednom přišleháme vejce, přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, vaječný likér a nakonec vmícháme hořkou čokoládu…
Nejprve upečeme piškot. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky s cukrem vyšleháme. V jiné míse uděláme sníh z bílků a špetky soli. Do žloutků s cukrem přidáme po…
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby…
Vejce utřeme s cukrem. Přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva, sůl, ořechy a vše pořádně promícháme.Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy.Piškoty…
Než se pustíme do těsta, tak předem vyšleháme bílky . Žloutky ušleháme do pěny společně s cukrem. Během šlehání pomalu přidáváme 5 lžic teplé vody (stačí z kohoutku). …
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě: Důležitý je druh mouky i správně rozehřátá a napařená trouba
Historie másla: Ve starověku se jím natíraly bolavé klouby, později je jím platila daň a už ve 12. století vznikla máslová burza
Prostřeno vás pošle na cestu kolem světa: Marocký Tajine vystřídá wagyu steak. A víte, jak se správně dělá caesar salát?