Jahodový sorbet s karibským rumem a mátovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenDo kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně.…
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně zlehka vmícháme cukr, sušené mléko, mletý mák, skořici, limetkovou kůru a šťávu.Pečeme na 160°C asi 25 minut…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Semínka z kardamonu rozdrtíme v hmoždíři. Ovesné vložky rozsekáme nadrobno, vložíme do misky, přidáme obě…
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně zlehka vmícháme cukr, sušené mléko, mletý mák, skořici, limetkovou kůru a šťávu.Pečeme na 160°C asi 25 minut…
Cibulky a pórek nakrájíme našikmo, žampiony na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, kari pastu a promícháme. Necháme maso zatáhnout. Přidáme čočku,…
Předehřejte si troubu na 180°C. Nad talířkem lehce obalte jednotlivé porce kuřete cca lžičkou cukru ze všech stran a sušenými bylinkami s paprikou, lehce osolte a…
V miske zmiešame tvaroh, na tenké kolieska nakrájané cibuľky, sekané mandle, olej, korenie a soľ. Dochutíme limetkovou šťavou.Chlieb opečieme v toastovači alebo nasucho…
Mouku, minerálku, cukr, sůl, mléko, máslo a vejce důkladně promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou kůru z dobře umyté limetky. Těsto necháme chvíli odpočinout.Mezitím…
Tresku pokapeme limetkou, osolíme, jemně opepříme, přidáme mletou papriku a tymián. Na oleji s máslem opečeme z obou stran.Zeleninu dáme na rozpuštěné máslo, přidáme sůl…
Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme…
Tresku pokapeme limetkou, osolíme, jemně opepříme, přidáme mletou papriku a tymián. Na oleji s máslem opečeme z obou stran.Zeleninu dáme na rozpuštěné máslo, přidáme sůl…
Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme…
Do misky vylisujeme šťávu z pomerančů, citronu a limetky. Přidáme olivový olej, sůl, nasekané bylinky a promícháme. Stehna osolíme, opepříme a obalíme v marinádě, ve…
Pokud máme krevety mražené, propláchneme je a necháme na sítu okapat. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Očištěný zázvor, chilli a česnek nasekáme na…
Připravíme drobenku - všechny suroviny v míse promačkáme prsty, až se spolu spojí a budou se drobit.Pekáček vymažeme nebo vystříkáme sprejem na pečení.Dvě třetiny…
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím …
Kapra nakrájíme na kostky cca 2x2. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů, vmícháme kapra a necháme hodinu v lednici uležet. Občas promícháme.Mezitím nakrájíme rajčátka,…
Do sklenice s vodou nasypeme třtinový cukr.Ovoce mírně pomačkáme a přidáme do sklenice.Přidáme citron a limetku. Můžeme přidat i vymačkanou šťávu.Vše zamícháme a…
Tento lahodný a lehký hamburger je připraven z mletého kuřecího masa, takže je o kapku méně tučný, než klasický hovězí. K tomu můžete připravit svěží jogurtový dresink a…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tilápie je šťavnaté až lehce nasládlé a skvěle ho doplní…
Z květů černého bezu můžete připravit spoustu skvělých věcí. Ať už se jedná o med, sirup nebo smažené květy. Co třeba ale taková bezinková limonáda? Příjemně voní a…
Tropický grilovaný pstruh je osvěžujícím a exotickým pokrmem, který přináší nádech letní dovolené na váš talíř. Čerstvý pstruh, marinovaný ve směsi citrusových šťáv,…
Tenké dozlatova osmažené palačinky nikdy neomrzí. Lze je připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte je se svěžím krémem ochuceným vanilkou a limetkou, ozdobené plátky…