

Okurková limonáda kvašená v lahvi
Doba přípravy: 24 hodin 3 litry Nápoje 5 názorů
Suroviny
- 3 litry převařené vody
- 2 limetky nebo citróny
- 10 lžic cukru (množství cukru záleží na vaší chuti
- 1/2 čajové lžičky sušených kvasnic
- 3 salátové okurky nastrouhané na kolečka
- můžete přidat trochu čerstvého tymiánu nebo bazalky nebo nastrouhat kousek zázvoru
Postup přípravy receptu
Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a nastrouhané okurky.
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin.
Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit.
V uzavřené lahvi vám vydrží v lednici minimálně 24 hodin, tedy pokud ji mezitím nevypijete jako já.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Okurková limonáda kvašená v lahvi
-
Vybornu chut tohto fermentovaneho a zdraveho napoja si viem predstavit.Takto si mozme urobit z hocicoho co nam doma ostava a neskonzumujeme ovocie ci zelenina.vdaka za recept,robim podobne,ale fermentujem trocha dlhsie ako 24 hoz a cukru davam menej.
-
Simply Food: Líbíí!! Vyzkouším.
-
magdalenka: Magdalenko chutná to něco mezi nálevem z okurkového salátu a citronovou limonádou
dělám si legraci je to opravdu výborná osvěžující letní limonáda s nezvyklou chutí. Vyzkoušejte třeba v poloviční dávce, nestojí to moc peněz a je to příjemná letní změna
-
Som z toho mimo, nemám predstavu - ako to chutí? Tvoje recepty sú naozaj originálne.
-
To bude hodně osvěžující