Lahodná pomazánka z uzené makrely
Recept ještě nebyl hodnocenVariací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky, vše zjemněné máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 743 kJ / 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,50 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky, vše zjemněné máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Tato pomazánka se hodí jako pohoštění pro přátele, ale i jako rychlá večeře. Příprava zabere pár minut. Lahodnou chuť pomazánky tvoří výrazná uzená makrela se…
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak,…
Jemná pomazánka z uzené makrely je skvělým tipem na rychlou a chutnou večeři. Kombinace Lučiny, worcesterské omáčky a citronové šťávy dodá rybě svěžest i šmrnc, jarní…
Jednoduchou pomazánku připravíme z uzené makrely, kterou rozmixujeme spolu s máslem. Pomazánku dochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, jarní cibulkou a sýrem. Podáváme s…
Zkuste protentokrát při přípravě pomazánky vyměnit tuňáka či sardinky za uzenou makrelu. Kupte ji celou a pečlivě ji oberte, aby v mase nezůstala ani kostička. Odmění se…
Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…
Maso obereme, vyndáme všechny kostičky a ručním šlehačem vymixujeme s máslem a solí. Pokrájíme vejce a cibulku na kostičky a vmícháme. Můžeme použít i margarín, řekla…
Brambory si v míse pomačkáme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, křen, makrelu zbavenou kostiček a osolené vajíčko. Podle chuti dosolíme a opepříme. Ze směsi tvoříme…
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky. Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout. Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s…
Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou…
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, přidáme ostřejší hořčiči, domácí lučinu, jarní pokrájenou cibulku, zakápneme šťávou z jednoho citronu a vše rozmixujeme tyčovým…
Cibuli jemně posekáme, pokrájíme si jemně maso z makrely. Vložíme do misky a přidáme asi půl krabičky pikantních sardinek i s trochou oleje. Vmícháme pomazánkové máslo,…
Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.Šleháme do pěny. Nakonec…
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně vykostíme. Dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř, vejce, máslo, sýry, nasekanou pažitku.Vše rozmixujeme…
Makrelu pečlivě obereme od kostí, zbavíme kůže a vložíme do mísy. Přidáme Lučinu, bílý jogurt, jemně nakrájenou cibulku a podle potřeby sůl a pepř. Pomazánku řádně…
Makrelu zbavíme hlavy, ocasu, kůže, vykostíme a rozdrobíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo. K makrele přidáme nakrájené vejce, jemně nakrájenou větší jarní cibulku a…
Uzenou makrelu vykostíme a kusy masa dáme do mixéru spolu s cibulkou a máslem. Okořeníme solí, pepřem a rozmixujeme. Naplníme do misky a uhladíme. Připravíme si…
Z makrely stáhneme kůži, vyndáme páteř a snažíme se odstranit všechny malé kostičky. Vajíčka uvaříme na tvrdo a nasekáme, šalotku nakrájíme na drobno, kapii na malé…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, rozpulíme (nové nemusíme loupat), přidáme k nim smetanu smíchanou s pepřem, křenem a citr. štávou, kousky masa a řeřichu …
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
Makrelu důkladně zbavíme kostí a natrháme maso na menší kousky.Zeleninu omyjeme nakrájíme na kostičky nebo jak každému vyhovuje. Fazolové lusky necháme v celku, pokud…
Uzené makrele odstraním hlavu a ocasní ploutev, otevřu ji po celé délce, vyndám páteř a velké kosti (stejně tam nějaké zapomenu). Na přiměřeně velký kus pečícího papíru…