 
	
Lahodná pomazánka z makrely
Recept ještě nebyl hodnocenTato pomazánka se hodí jako pohoštění pro přátele, ale i jako rychlá večeře. Příprava zabere pár minut. Lahodnou chuť pomazánky tvoří výrazná uzená makrela se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
			
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 743 kJ / 178 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,50 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,50 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g | 
| Tuky | 11,50 g | 
| – nasycené | 2,50 g | 
| – nenasycené | 9,00 g | 
| –– mononenasycené | 5,00 g | 
| –– polynenasycené | 4,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,20 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 74 mg | 
| Sodík | 900 mg | 
| Sůl | 2,00 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
| – cukry | 0,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
Tato pomazánka se hodí jako pohoštění pro přátele, ale i jako rychlá večeře. Příprava zabere pár minut. Lahodnou chuť pomazánky tvoří výrazná uzená makrela se…
	
			 
	
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky, vše zjemněné máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
	
			 
	
Jednoduchou pomazánku připravíme z uzené makrely, kterou rozmixujeme spolu s máslem. Pomazánku dochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, jarní cibulkou a sýrem. Podáváme s…
	
			 
	
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
	
			 
	
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak,…
	
			 
	
Maso obereme, vyndáme všechny kostičky a ručním šlehačem vymixujeme s máslem a solí. Pokrájíme vejce a cibulku na kostičky a vmícháme. Můžeme použít i margarín, řekla…
	
			 
	
Zkuste protentokrát při přípravě pomazánky vyměnit tuňáka či sardinky za uzenou makrelu. Kupte ji celou a pečlivě ji oberte, aby v mase nezůstala ani kostička. Odmění se…
	
			 
	
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
	
			 
	
Cibuli jemně posekáme, pokrájíme si jemně maso z makrely. Vložíme do misky a přidáme asi půl krabičky pikantních sardinek i s trochou oleje. Vmícháme pomazánkové máslo,…
	
			 
	
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky. Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout. Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s…
	
			 
	
Uzenáče pečlivě vykostíme a maso buď rozmačkáme vidličkou,nebo utřeme do hladka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Postupně přidáváme koření a vymícháváme…
	
			 
	
Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…
	
			 
	
Makrelu pečlivě obereme od kostí, zbavíme kůže a vložíme do mísy. Přidáme Lučinu, bílý jogurt, jemně nakrájenou cibulku a podle potřeby sůl a pepř. Pomazánku řádně…
	
			 
	
Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou…
	
			 
	
Jemná pomazánka z uzené makrely je skvělým tipem na rychlou a chutnou večeři. Kombinace Lučiny, worcesterské omáčky a citronové šťávy dodá rybě svěžest i šmrnc, jarní…
	
			 
	
Brambory si v míse pomačkáme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, křen, makrelu zbavenou kostiček a osolené vajíčko. Podle chuti dosolíme a opepříme. Ze směsi tvoříme…
	
			 
	
Špagety dáme vařit podle návodu. Ve WOK pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku a česnek.V hrnečku promícháme žloutky, Lučinu, jogurt, sůl a pepř.…
	
			 
	
Nejdřív si uvaříme vajíčko natvrdo, aby nám vychladlo, pak dáme do misky obrané maso z makrely a vidličkou ho rozmačkáme a přidáme všechny ingredience-máslo, majonézu,…
	
			 
	
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
	
			 
	
Obereme maso z makrely a smícháme s ostatními ingrediencemi. Nejlépe to jde elektrickým šlehačem.
	
			 
	
Makrelu zbavíme kostí a maso spolu se smetanou, rozmačkaným česnekem, jarní cibulkou a zelenými bylinkami rozmixujeme. Do vzniklé směsi přidáme na jemno nakrájenou…
	
			 
	
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, přidáme ostřejší hořčiči, domácí lučinu, jarní pokrájenou cibulku, zakápneme šťávou z jednoho citronu a vše rozmixujeme tyčovým…
	
			 
	
Máslo a maso rozmícháme. Přidáme nasekanou cibuli a česnek na drobné plátky, podle chuti křen, pepř, šťávu a bylinky, promícháme. Dáme vychladit a mažeme na pečivo.
	
			 
	
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně vykostíme. Dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř, vejce, máslo, sýry, nasekanou pažitku.Vše rozmixujeme…
	
			 
		
	
			 
		
	
			