

Makrelovo-tvarohová pomazánka
Suroviny
- 1-2 uzené makrely podle velikosti
- 1-2 vejce natvrdo
- 50 g změklého másla
- 1 menší cibule
- 3 vrchovaté lžíce vaničkového tvarohu
- 2 menší kyselé okurky
- 1/2-1 obdélník taveného sýra s pažitkou
- 1 vrchovatá lžíce Majolky®
- 1/2 citronu
- pažitka kdo rád slanější osolí(já nesolila, makrely byly slané dost)
Postup přípravy receptu
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky.
Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout.
Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s makrelou, pak přidáme drobně nakrájenou cibulku, nastrouháme na hrubém struhadle okurky, tavený sýr, tvaroh, vymačkáme šťávu z citronu, nasekanou pažitku a majolku.
Všechno dohromady promícháme,utřeme a nakonec vmícháme nastrouhané vajíčko nahrubo a pažitku.
Poznámka od kuchařky
Dcera nám přivezla asi 10 makrel, něco jsme snědli jen tak, už jsme jich byli přejedený a aby se nezkazily, udělala jsem pomazánku, dala ji na rohlíky a bylo to chutnější, než samotná makrela!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makrelovo-tvarohová pomazánka
-
Danielo, tak přeji, aby jste si pochutnali
-
Děkuji moc za recept. Makrelové pomazánky s dětmi milujeme. Zatím jsme zkoušeli jiné recepty. Tento je ale vynikající.
-
Bezva,dělám podobně.
-
Už jsem takhle podobně dělala a chutná dobře.
-
Já jsem si už dávno zvykla odlehčovat a nastavovat rybí pomazánky tvarohem, je to moc dobré
-
super pomazánka
+1
-
Jejda
milujeme
pomazánku z makrely v jakékoliv podobě,ale s tvarohem jsem ještě nekombinovala,zase nápad !! Chválím !!+2
-
Bibi a DOST!!!!
, dělám stejně a mám na to strašnou chuť, v téhle hodině asi nic neseženu co?