 
	
Makrelová pomazánka s křenem
Recept ještě nebyl hodnocenMakrelu oberte z kostí a dejte do misky. Přidejte zakysanou smetanu, lučinu, cibulku, pepř, nastrouhaný křen a nasekané bylinky na drobno. Vše smíchejte a podávejte s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Makrelu oberte z kostí a dejte do misky. Přidejte zakysanou smetanu, lučinu, cibulku, pepř, nastrouhaný křen a nasekané bylinky na drobno. Vše smíchejte a podávejte s…
	
			 
	
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, rozpulíme (nové nemusíme loupat), přidáme k nim smetanu smíchanou s pepřem, křenem a citr. štávou, kousky masa a řeřichu …
	
			 
	
Uzenou makrelu obereme od kostí a od kůže, vložíme do misky, přidáme sýr Cottage, nadrobenou Nivu, změklé máslo, hořčici a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pokud je…
	
			 
	
Makrelu zbavíme hlavy, ocasu, kůže, vykostíme a rozdrobíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo. K makrele přidáme nakrájené vejce, jemně nakrájenou větší jarní cibulku a…
	
			 
	
Makrelu vykostíme a vidličkou rozmačkáme.Přidáme sýr, křenovou pastu, hořčici, nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, nasekané kapary a…
	
			 
	
Pomazánka z uzené makrely je skvělá volba pokud chcete připravit lehké chlebíčky. Hodí se ale i na opečené tousty nebo na tmavý chléb. Dozdobit můžete podle svých…
	
			 
	
Jednoduché věci bývají ty nejlepší. Stejné je to v případě této pomazánky. Stačí smíchat pár běžně dostupných surovin, vychladit a podávat na čerstvém pečivu, ozdobené…
	
			 
	
Rajčata omyjeme, odkrojíme jim vršky a lžící vybereme vnitřek. Vydlabaná rajčata otočíme "dnem" vzhůru a necháme na talířku vykapat zbylou šťávu. Makrelu důkladně…
	
			 
	
Cibuli nakrájíme na drobno, uvařenou mrkev a okurku na kostičky a vše smícháme v majonéze. Přidáme obrané maso z makrely a zamícháme. Dochutíme špetkou solí, cukru a…
	
			 
	
Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a slijeme z nich vodu. Přidáme do nich uzenou a vykostěnou rybu, rozmačkáme vidličkou a dochutíme. Vajíčka uvaříme a oloupeme. Ze…
	
			 
	
Maso promačkáme s mascarpone, citronovou šťávou, kůrou a kořením. Můžeme buď pomocí mixéru nebo promícháme vidličkou, či jen rukou. Na povrch zamáčkneme pár brusinek,…
	
			 
	
Nakrájím sýr, kyselé okurky, cibule. Uzenáče oberu od kostí. Vložím do misky a zaliji zálivkou z uvedených surovin, kromě pepře a soli. Smíchám. Dochutím pepřem a solí,…
	
			 
	
Uzenou makrelu vykostíme a kusy masa dáme do mixéru spolu s cibulkou a máslem. Okořeníme solí, pepřem a rozmixujeme. Naplníme do misky a uhladíme. Připravíme si…
	
			 
	
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, přidáme ostřejší hořčiči, domácí lučinu, jarní pokrájenou cibulku, zakápneme šťávou z jednoho citronu a vše rozmixujeme tyčovým…
	
			 
	
Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.Šleháme do pěny. Nakonec…
	
			 
	
Z makrely stáhneme kůži, vyndáme páteř a snažíme se odstranit všechny malé kostičky. Vajíčka uvaříme na tvrdo a nasekáme, šalotku nakrájíme na drobno, kapii na malé…
	
			 
	
1) Pohanku nasypte do malého kastrůlku a zalijte cca 120ml vroucí vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte asi 5-6 minut. Poté pohanku přiklopte a nechte cca…
	
			 
	
Z makrely obereme maso a společně s tofu, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rozmixujeme do hladka. Přidáme tofunézu, Gervais a olej, důkladně promícháme a…
	
			 
	
Ze surovin je vše jasné, jen šťávu přelijeme přes rybu a sýr. Kombinace pepře a kurkumy je zdravá pro tělo. Dá se používat do všeho ( váhala bych u žemlovky a rýžového…
	
			 
	
Makrelu důkladně zbavíme kostí a natrháme maso na menší kousky.Zeleninu omyjeme nakrájíme na kostičky nebo jak každému vyhovuje. Fazolové lusky necháme v celku, pokud…
	
			 
	
Uzené makrele odstraním hlavu a ocasní ploutev, otevřu ji po celé délce, vyndám páteř a velké kosti (stejně tam nějaké zapomenu). Na přiměřeně velký kus pečícího papíru…
	
			 
	
Makrelu pečlivě obereme od kostí, zbavíme kůže a vložíme do mísy. Přidáme máslo pokojové teploty, na malé kostičky nakrájenou cibulku a podle chuti sůl a pepř.…
	
			 
	
Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost. 1,/Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat…
	
			 
	
Brambory oloupeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme střed tak, aby z nich vznikly lodičky. Vydlabanou hmotu smícháme s natrhanou makrelou, Lučinou, najemno nakájenou…
	
			 
		
	
			 
		
	
			