Pikantní makrelová pomazánka

Suroviny

1 uzená makrela
3 lžíce jemného tvarohu
2 lžíce majonézy
1 malá cibule
2 lžičky worcesteru
2 lžičky harissy nebo 1 chilli
čerstvě mletý černý pepř
dle chuti sůl
citronová šťáva
Dále volitelné:
čerstvá petrželka
nakládaná okurka
vejce natvrdo vařené

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme tvaroh a majonézu. (Kdo nechce, může dát místo majonézy máslo pokojové teploty).

  2. Cibuli rozpůlíme, sloupneme slupku a nasekáme nadrobno. Na sítku prolijeme vroucí vodou a hned zchladíme studenou, necháme okapat a přidáme do misky. Ochutíme worcesterovou omáčkou, harissou nebo chilli pastou, dle chuti osolíme a opepříme.

  3. Můžeme zakápnout citronovou šťávou. Vše promícháme a můžeme podávat s vejcem v mističkách nebo namazané na pečivu. Zdobit můžeme měsíčky vařeného vejce, okurkou, paprikou, petrželkou nebo olivami, kapary, citronem, ale i ovocem - hruškou nebo jablkem apod. Pečivo volíme tentokrát raději světlé.

Komentáře k receptu Pikantní makrelová pomazánka