Vánoční dort s tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Příprava nepečeného cukroví je velmi snadná a pomoci mohou i děti. Drobné rohlíčky tvoří křehká oplatka a čokoládová hmota s kandovaným ovocem. Na závěr je obalíme v…
Nadýchaná a vláčná bábovka zpříjemní váš nedělní odpočinek s šálkem kávy. Kromě nasekaných mandlí do těsta přidejte i trochu mandlového likéru. Ten bábovku provoní a…
Vydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Krásně křehkou a vláčnou vánočku si můžete vychutnat i ve zdravější a lehce odlehčené variantě z celozrnné mouky. Na řezu sice není klasicky bílá, ale chuť je bez…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec…
Lehká, vláčná a přirozeně sladká - tahle ovesná buchta s jablky je důkazem, že zdravé pečení může chutnat báječně. Kombinuje jemnost ovesných vloček, šťavnatost jablek a…
Základem lahodných kynutých moučníků je těsto se správným poměrem surovin. Takové, aby se s ním lehce pracovalo a zároveň bylo vláčné. Přesně takový je náš recept na…
Připravíme si vybranou náplň. Pokud je tvarohová, tak tvaroh prošleháme s marmeládou a pokud je třeba, tak dosladíme. Na ovocné náplně ovoce nakrájíme na menší kousky.…
Rozválíme listové těsto na plát, který rozdělíme na 4 stejnoměrné čtverce tak velké, aby se na něj vešel Hermelín a daly se protilehlé rohy k sobě přimáčknout.Hermelín…
Všechny přísady smícháme a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské folie a dáme nejméně na 1 hodinu odpočinout do lednice. Po odpočinutí těsto rozdělíme na 3…
Nejdříve připravte nadýchanou pěnu – do mísy nasypte moučkový cukr, přidejte 3 oddělené žloutky a změklé máslo. Suroviny spojte dohromady a vyšlehejte (nejlépe ručním…
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím…
V druhé polovině podzimu pomyslně přijíždí svatý Martin na svém bílém koni a my chystáme svatomartinské posvícení. Neodmyslitelně k němu patří také sladká část hostiny,…
Utřeme žloutky a cukr do husté pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva,kakao a nasekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme a…
Utřeme žloutky a cukr do husté pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva,kakao a nasekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme a…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu…
Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás hrníčkový recept, který kombinuje obojí. Jemné šlehačkové těsto s mandlemi a…
Velikonoční sváteční ráno přímo vybízí k zakrojení do nadýchaného mazance. Pokud však nejste fanoušci kynutého těsta, máme pro vás snadný recept na mazanec s tvarohem.…
Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli v klidu.Připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme žloutky, oprané nasekané…
Tresku omyjeme a rozmrazíme. Ušleháme z bílků sníh a opatrně přimícháme mandle, strouhanku z tmavého pečiva, bylinky. Tresku dáme do pekáčku nebo zapékací misky, osolíme…