Nepečený dezert z kakaových věnečků

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 25 minut + chlazení 8 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 2 názory

Suroviny

2 balíčky kakaových věnečků Opavia
200 g kvalitní hořké čokolády
1-2 čtverečky chilli čokolády
50 g másla
150 ml smetany ke šlehání
3 lžíce sekaných mandlí (lískových ořechů)
volitelné kandované ovoce
čokoládová poleva na dokončení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT, přidáme máslo nakrájené na kousky a dáme vlnit 300 W/2 minuty, promícháme a dáme ještě jednou. Přilijeme smetanu, promícháme a dáme ještě vlnit na 450 W/2 minuty (můžeme dělat i nad párou na sporáku).

  2. Formu na koláč (kulatou nebo hranatou) vyložíme potravinářskou fólií. Směs čokolád a šlehačky důkladně promícháme a vlijeme do misky k drti. Přidáme sekané mandle a dle chuti je možno dát také kandované ovoce. Vše promícháme, přendáme do připravené formy a urovnáme.

  3. Necháme vychladit cca 2 hodiny. Nakrájíme na porce, které polijeme rozpuštěnou polevou nebo dozdobíme dle fantazie a můžeme podávat.

Poznámka

Inspirace od Sedity, upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 666 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený dezert z kakaových věnečků

Zapomněl/a jsem heslo