Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní najdeme mnoho. Jedním z nich jsou vepřové nudličky s pikantní směsí hub, mandlí, slunečnicových semínek a pohanky. Nejvhodnější…
Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne. Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Na tento jablečný závin připravíme těsto ze ztuženého tuku, hladké mouky a vody. Rozválené těsto hustě pokryjeme nastrouhanými jablky, doplněnými mandlemi, lískovými…
Královnou sváteční tabule je snad všemi oblíbená vánočka, která zpříjemní vánoční snídani. Vánočku upečenou dle tohoto receptu si můžou bez výčitek vychutnat nejen…
Nejprve rozmačkáme banány s bílým jogurtem (můžeme rozmixovat). Vyšleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem a změklým máslem a vše smícháme s jogurtem a…
Tuk + vodu + oba cukry + kakao+ rum dáme vařit. Z uvařené směsi odebereme hrnek na stranu. Do uvařené vlažné hmoty přidáme mouku, vejce a pdp.Vše dobře promícháme,…
Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Základem lahodných kynutých moučníků je těsto se správným poměrem surovin. Takové, aby se s ním lehce pracovalo a zároveň bylo vláčné. Přesně takový je náš recept na…
Máslo ušleháme s cukrem a s vanilínovým cukrem dohladka. Postupně po jednom přidáváme vejce.Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi a citrónovým aroma.Směs…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
Muffiny pochází z Ameriky a tam si nikdo cukrařinou hlavu neláme. Tudíž recept je velmi jednoduchý na přípravu a vhodný i pro začátečníky. Vypeckované třešně těsto…
Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční snídani. Tradičně jde o kynuté sladké pečivo, nicméně v tomto receptu se obejdete bez kynutí, a tak je vánočka během…
Rychlý a jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů. Řeč je o crumblu, který se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce. Pokud sáhnete po…
Cukr, vejce a Heru našleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva, kokos a mléko. Nakonec přidáme rozinky a mandle. Nalijeme do bábovkové…
Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v tekutině, vejce až na konec...). Vlijeme na připravený (vytřený a vysypaný plech) a…
Změklé máslo se žloutky spolu vymícháme, osolíme, přidáme sekanou zelenou petrželku a okořeníme muškátem. Promícháme a přidáme nasekané mandle (já měla mandlové lupínky)…
Jemná kuřecí játra potřebují výraznější doprovod – sladké dezertní víno a ostrý pepř představují solidní dvojici, která vyzdvihne paštiku mezi prvotřídní delikatesy. Pak…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Bohatý ostružinový koláč v sobě ukrývá nakyslou chuť ostružin, jemnou tvarohovo-smetanovou náplň a křupavou máslovou drobenku s mandlemi a ovesnými vločkami. Kynuté…
Bohatý ostružinový koláč v sobě ukrývá nakyslou chuť ostružin, jemnou tvarohovo-smetanovou náplň a křupavou máslovou drobenku s mandlemi a ovesnými vločkami. Kynuté…