Vepřový ořech na asijský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenPokrmů inspirovaných asijskou kuchyní najdeme mnoho. Jedním z nich jsou vepřové nudličky s pikantní směsí hub, mandlí, slunečnicových semínek a pohanky. Nejvhodnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní najdeme mnoho. Jedním z nich jsou vepřové nudličky s pikantní směsí hub, mandlí, slunečnicových semínek a pohanky. Nejvhodnější…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Do mísy si dáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, pískový cukr, mandle a vše dobře nasucho promícháme. Přidáme celá vajíčka a roztopené máslo. Těsto vařechou…
Jemná kuřecí játra potřebují výraznější doprovod – sladké dezertní víno a ostrý pepř představují solidní dvojici, která vyzdvihne paštiku mezi prvotřídní delikatesy. Pak…
Bílek se studenou vodou ušlehejte do tuha. Zamíchejte cukr, vetřete žloutek. Přidejte mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva a opatrně zamíchejte. Potom vložte do…
Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční snídani. Tradičně jde o kynuté sladké pečivo, nicméně v tomto receptu se obejdete bez kynutí, a tak je vánočka během…
Meruňky nakrájíme nadrobno a spaříme vroucí vodou, protože většinou bývají sířené, tak abychom se síry zbavili. Pak necháme pořádně okapat.Do pekárny vložíme ingredience…
Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví.…
Žloutky utřeme s oba cukry (krystalový,vanilkový) a bílky ušleháme zvlášť na tuhý sníh. Do žloutků jemně vmícháme nastrouhané brambory. Zvlášt si smícháme dětskou…
Vánočka je královna svátečního stolu a na Vánoce je povinná, jak vyplývá z jejího názvu. Příprava není úplně jednoduchá, ale pokud dodržíte pár základních kroků a…
Spojení krémového tvarohu a lehce nakyslých višní tvoří dokonalý pár v tomto vláčném moučníku. Jednoduchá příprava a skvělá chuť z nich dělají favorita každého stolu.
Přísady: jogurt, káva, nutela, cukr a želatina dle návodu- vše smícháme. Pomalu to začne houstnout takže ted fofr. Otevřeme konzervu s ovocem a vyndáme okapat, nebo…
Těsto-Do misky dáme vejce a cukr a šleháme dokud se nespojí. Poté nad vodní lázní do zhoustnutí. POZOR-hodně se našlehá, radši dát do větší misky. Jakmile krém zchladne,…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Pokud chcete udělat radost těm, kdo nemohou lepek v potravě, zkuste připravit nepečené kuličky, plné citronové chuti použitých bezlepkových sušenek, pražených mandlí a…
Vonící po másle a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A takový plátek natřený máslem a podávaný…
Pokud vás honí mlsná a nevíte, jaký rychlý dezert připravit, vyzkoušejte jahodový crumble. Křupavá máslová drobenka v kombinaci se slaďoučkými jahodami tvoří ideální…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Na tento jablečný závin připravíme těsto ze ztuženého tuku, hladké mouky a vody. Rozválené těsto hustě pokryjeme nastrouhanými jablky, doplněnými mandlemi, lískovými…
Pletená kráska z kynutého těsta nesmí chybět na žádném vánočním stole. Řeč je samozřejmě o vánočce, která je tradičním symbolem Vánoc. Pokud nemáte čas na přípravu…
Nadýchaná a vláčná vánočka, plná rozinek a mandlích, nesmí o vánočních svátcích chybět v žádné domácnosti. Je jen na vás, z kolika pramenů vánočku upletete, nebo jestli…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu…
Do nejednoho cukroví patří zapracovat pouze žloutek a zbylé bílky se zatím kupí v ledničce, dokud je nepoužijeme na výrobu jiného cukroví, nebo třeba tohoto chlebíčku.…