Mini trdelníky
Recept ještě nebyl hodnocenVelké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
V nejednom cukroví potřebujeme jen žloutky a bílky se nám pak hromadí v lednici. Právě na jejich spotřebování je tenhle kokosový chlebíček ideální. Je jednoduchý,…
Filet candáta smažený i s kůží na přepuštěném másle spolu s česnekem a tymiánem rozvoní celou kuchyni. Podáváme ho se smetanovou omáčkou z čerstvých kapií a špenátovými…
Sušené meruňky a rozinky propláchneme teplou vodou (většinou jsou špinavé a meruňky navíc sířené), pak drobně pokrájíme, zalejeme rumem nebo citronovou šťávou a necháme…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu…
Kokosky s mandlemi jsou zajímavou variací na klasické kokosky. Při přípravě se navíc používá tmavý třtinový cukr, jehož chuť se pečením promění do karamelova a výsledkem…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Cukr, vejce a Heru našleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva, kokos a mléko. Nakonec přidáme rozinky a mandle. Nalijeme do bábovkové…
Zpracujeme těsto, děláme lžičkou hromádky a pečeme do růžova, ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Cukr vyšleháme s vejci do husté pěny.Přidáme kyšku, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech…
Pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní najdeme mnoho. Jedním z nich jsou vepřové nudličky s pikantní směsí hub, mandlí, slunečnicových semínek a pohanky. Nejvhodnější…
Drobné pečené a zdobené rohlíčky rozličných chutí nesmí na žádném slavnostním stole chybět. Upečte si s námi křehké rohlíčky s kávou a mletými mandlemi, které stačí…
Suroviny na poliš dobře promísíme a zakryté necháme kynout asi 2 hodiny. K vykynutému poliši přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které necháme asi 90…
Suroviny na poliš dobře promísíme a zakryté necháme kynout asi 2 hodiny. K vykynutému poliši přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které necháme asi 90…
Než začneme zpracovávat těsto, připravíme si náplň - rozinky, meruňky a brusinky namočíme alespoň na hodinu do rumu. Krásně nabobtnají a budou mít lepší chuť. Nakonec do…
Co víc evokuje Vánoce, než domácnost provoněná skořicí? Nalaďte se na svátky s těmito skořicovými podkovami z máslového těsta. Jejich příprava není vůbec složitá, ale…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Biskupský chlebíček s polevou z ledových kaštanů je lahodný moučník plný rozinek, ořechů, čokolády a kandované kůry, který potěší nejen o svátcích. Kombinace jemného…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Cuketová buchta vás přesvědčí o tom, že cuketa nepatří jen do slané kuchyně. Díky ní je těsto krásně vláčné, aniž by bylo poznat, že je v něm zelenina. Příprava této…
Vonící po másle a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A takový plátek natřený máslem a podávaný…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
Pokud máte rádi štólu a chtěli byste se o vlastnoručně připravenou dobrotu podělit s přáteli při svátečních návštěvách, zkuste osvědčený recept na tradiční pečivo.…
Kakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT,…