Švédský jablkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenJablečný koláč, upečený v dortové formě, voní skořicí, máslem a mandlemi. Je výborný teplý i studený a na řezu vypadá jako zákusek z luxusní kavárny. Stačí ho doplnit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 22,00 g |
| – nasycené | 1,70 g |
| – nenasycené | 20,20 g |
| –– mononenasycené | 10,20 g |
| –– polynenasycené | 10,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
| – cukry | 50,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jablečný koláč, upečený v dortové formě, voní skořicí, máslem a mandlemi. Je výborný teplý i studený a na řezu vypadá jako zákusek z luxusní kavárny. Stačí ho doplnit…
Bruselské řezy patří mezi oblíbené dezerty, které zaujmou na první pohled svou vrstvenou podobou. Jemné světlé a kakaové těsto doplňuje krémový pudink a lehká šlehačka,…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Vyšlehat máslo s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem. Přidat vejce a vyšlehat. Přidat mleté mandle. Část mouky prosít do hmoty.Postupně přidávat ostatni mouku a rukama…
Osvěžující a lehký jogurtový krém využijete nejen při přípravě dortů. Ozdobit jím můžete třeba cupcakes nebo ovocné poháry. Krém můžete připravit i z čokoládového, nebo…
Marcipánové kuličky z našeho receptu jsou skvělou volbou pro přípravu cukroví na poslední chvíli. Chuť a vůně rumu, máslový kakaový krém a marcipánová potahovací hmota…
Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme do pěny. Po chvíli přidáme zakysanou smetanu a ještě krátce šleháme. Do našlehané směsi přidáme mouku, hladkou i hrubou,…
Jablka loupeme a nakrájíme na plátky. Utřeme máslo, cukr, sůl a citronádu. Vmícháme 4 vejce a 100 ml. Smetany, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme a vylijeme na plech.…
Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných…
Piškótový korpus rozrežeme na 4 časti a spojíme ich krémom. Naplnenú tortu na vrchu zrežeme na tvar dyne. Oranžový marcipán vyvaľkáme a tortu ním zakryjeme. Nakoniec…
Moučník, který zvládne připravit i začátečník. K odměření surovin budete potřebovat jen hrneček a formu na srnčí hřbet. Těsto dochutí a ovoní kandovaná citrusová kůra.…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme na plech vyložený…
Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a vysypte dvě obdélníkové formy na pečení. Nemáte-li dvě formy, udělejte těsto z dvojité dávky a použijte pekáč s vyšším okrajem…
Upečeme malé muffinky (já mám formu na 24 kousků) a po vychladnutí na ně lepíme rozválený marcipán, ze ktrého vykrajujeme kolečka - celý medvídek je seskládán z koleček…
Sváteční sádlové rohlíčky jsou tradiční cukroví, které se doslova rozpouští na jazyku. Toto cukroví je symbolem staročeských Vánoc, kdy jednoduché ingredience vytvářely…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí, polijeme troškou vlahého mléka a přidáme trošku cukru. Počkáme asi 5 minut, přidáme ostatní…
Do rozpuštěného másla dáme ostatní přísady a řádně promícháme.Rozetřeme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo větší kulatou formu a poklademe švestkami a postrouháme…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme vanilkové aroma, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté…
Těsto:ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh a pak přidávat 15 dkg krupice cukr,potom postupně 4 žloutka,pak ručně vmíchat 21dkg polohubé mouky(15 dkg mouky+6 dkg ml.ořechů),4…
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný…
Každá z nás už má osvědčený recept na korpus, oblíbený krém a marcipán, proto je zbytečné tu vypisovat suroviny a postup. No a pro ty co ne, tak je dost výborných…