Pravá drážďanská štóla
Recept ještě nebyl hodnocenŠtóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 22,00 g |
| – nasycené | 1,70 g |
| – nenasycené | 20,20 g |
| –– mononenasycené | 10,20 g |
| –– polynenasycené | 10,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
| – cukry | 50,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Linecké cukroví nemusí být pouze kolečka s marmeládou. Inspirujte se a připravte krásně nazdobená kolečka spojená máslovým krémem, s polevou z bílé čokolády a zdobením z…
Vánoční štola plná rozinek, mandlí, kandovaného ovoce a jemného marcipánu patří k nejvoňavějším svátečním klasikám. Po upečení jí dopřejte čas odležet, aby se všechny…
Marcipánové kuličky z našeho receptu jsou skvělou volbou pro přípravu cukroví na poslední chvíli. Chuť a vůně rumu, máslový kakaový krém a marcipánová potahovací hmota…
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Kakaová kolečka s našlehaným krémem a čokoládou, ozdobená marcipánovými kytičkami, se budou krásně vyjímat nejen na podnose s vánočním cukrovím, ale i na slavnostním…
Drobečky spolu s ořechy dáme do misky, přidáme měkké máslo a marmeládu a společně důkladně promícháme. Ochutnáme a případně ještě doladíme chuť. Ze vzniklé hmoty ihned…
Jemné těsto s lahodnou chutí a vůní pomerančového marcipánu přináší na vánoční stůl nádech elegance. Ať už ozdobené čokoládou nebo oříšky, toto cukroví zaujme svým…
I na poslední chvíli můžeme udělat velmi snadno a rychle lahodné marcipánové bonbónky. Připravíme je z dlouhých cukrářských piškotů, lískooříškové pomazánky a marcipánu.…
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
Hledáte inspiraci na jednoduché a lahodné cukroví, které můžete připravit na poslední chvíli? Vyzkoušejte tyto výborné nepečené kuličky. Chuť pražených mandlí a…
Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh),po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Do vyšlehané…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Lahodné marcipánové bonbonky polité hořkou čokoládou pěkně ozdobí váš sváteční stůl. Jemná chuť marcipánu, vůně rumu, hořká a bílá čokoláda tvoří skvělou kombinaci.…
Lahodné marcipánové bonbonky polité hořkou čokoládou pěkně ozdobí váš sváteční stůl. Jemná chuť marcipánu, vůně rumu, hořká a bílá čokoláda tvoří skvělou kombinaci.…
Změklé máslo vyšlehám s cukrem a žloutky do pěny. Přidám na kostičky marcipán a šlehám. Bude to chvíli trvat než se marcipán se směsí spojí.Přidám mouku se solí,…
Nepečené cukroví: rychlé, jednoduché a vždy dokonalé! Tvarování nepečeného cukroví nabízí nekonečné možnosti, jak vytvořit originální kousky, které ozdobí váš vánoční…
Jablečný koláč, upečený v dortové formě, voní skořicí, máslem a mandlemi. Je výborný teplý i studený a na řezu vypadá jako zákusek z luxusní kavárny. Stačí ho doplnit…
Vyšlehat máslo s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem. Přidat vejce a vyšlehat. Přidat mleté mandle. Část mouky prosít do hmoty.Postupně přidávat ostatni mouku a rukama…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme vanilkové aroma, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté…
Pokud máte rádi štólu a chtěli byste se o vlastnoručně připravenou dobrotu podělit s přáteli při svátečních návštěvách, zkuste osvědčený recept na tradiční pečivo.…