Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Moučníky , Řezy 19 názorů

Suroviny

Těsto:
2 vejce
150 g cukru
30 g oleje
270ml mléka
230 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku do perníku (Dr. Oetker)
1 polévková lžíce kakaa
Krém:
800 ml mléka
2 lžíce cukru
130 g marcipánu
1 čajová lžička citronového aroma (Dr. Oetker)
1 sáček krémového prášku Zlatý klas (Dr. Oetker)
60 g másla pokrájeného na kostky
Na dokončení:
1 sáček tmavé polevy (Dr. Oetker)
1 sáček bílé polevy (Dr. Oetker)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.

  2. V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.

  3. Odlijte si 100ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.

  4. Ve 100ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo. Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.

  5. Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 525 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Perníkové řezy s marcipánovým krémem

  • Andulka 53 Andulka 53

    Děvčata včera mi to nedalo a řezy jsem upekla.Přidala jsem i obrázek.Korpus jsem si sice udělala svůj,ale krém jsem udělala dle návodu ale dala jsem do uvedeného množství mléka 2 Zlaté klasy.Krém byl krasne hustý.Autorka by měla recept upravit aby uz konečně nedocházelo ke špatným komentarum a tím vlastě i o zaslouzene body.

    Odpovědět

  • magdalena magdalena(neregistrovaná)

    tejaja: Nojo, jenže to úplně nepoznáte, když je ten krém tekutý. A stahovat ho z upečené buchty a dohušťovat mi připadalo...no, nechutně.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalena: Máte úplnú pravdu. Chyba je jednoznačne v recepte. Do krému potrebujete hustý Zlatý klas. Takže druhý raz podľa návodu. ;-)

    Odpovědět

  • Andulka 53 Andulka 53

    Jestli můžu poradit dejte do uvedeného množství mléka 2 Zlatý klasy.Ja to tak dělám a je vše O.K.;-)

    Odpovědět

  • magdalena magdalena(neregistrovaná)

    spagetka: jo, stoprocentní souhlas. Bohužel, nechala jsem se zlákat fotkou a chtěla být v práci originální. To jsem fakt byla. Dezert vyjedla lžící z pekáče neteř s dětma...:-D

    Odpovědět

  • magdalena magdalena(neregistrovaná)

    tejaja: Chodím na top recepty, abych vyzkoušela něco, co už někdo vyzkoušel a nabídla něco nového. Jak jsem psala, množství mléka se mi nezdálo, ale spolehla jsem se na zahuštění znovuztuženým marcipánem a na to, že autorka ví, co píše, že to opravdu pekla a má to vyzkoušené - vždyť ty recepty čtou stovky lidí. Já bych nechtěla mít na svědomí, že kvůli mě někdo zbytečně ztratí čas, peníze a hlavně náladu. Pokud bych zveřejňovala recept, pětkrát si to po sobě přečtu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalena: Zlatý klas sa robí v troch hustotách, máte to na obale napísané. Pokiaľ potrebujem na krém, ako v tomto prípade, tak na 1 malé balenie (40g) je treba 1/2 l mlieka. Ak potrebujem krém strednej hustoty, tak na 1 balenie ide 8 dl mlieka (dukátové buchtičky), ak riedky, potrebujem 1 l mlieka. Opakujem, ak robím krém na zákusok, tak mi musí byť jasné, že to musí byť Zlatý klas hustý. Vy ste sa samozrejme orientovali podľa receptu, tam je chyba. Ale napriek tomu by som si ja osobne prečítala návod výrobcu a riadila sa podľa neho. Používam Zlatý klas desaťročia, predtým moja mamka, u nás na krém používa väčšina ľudí Zlatý klas a žiaden puding sa mu nevyrovná, len s ním treba vedieť zaobchádzať. Dovoľujem si pridať foto s použitím, oplatí sa čítať vždy doporučenie výrobcu. Ale autorka receptu by mala chybu opraviť.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalena: máte zkušenost, na oslavy zásadně dělám osvědčené pohoštění, nikdy nic nového, co jsem předem nedělala.

    Odpovědět

  • magdalena magdalena(neregistrovaná)

    casino: blbé bylo, že dezert byl připravený do práce na oslavu narozenin. Přišla jsem s prázdnou a trapně vysvětlovala, co se stalo.

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalena::yes:
    Já dělal krém se Zlatým klasem (od toho doktora jehož jméno raději nevyslovovat) NAPOSLEDY asi před měsícem a dopadlo to podobně.
    No, všechno je někdy poprve, že.;-)

    Odpovědět

  • magdalena magdalena(neregistrovaná)

    Ještě dodám, proč taková kritika: krém je velmi málo tuhý, 800ml mléka se mi zdálo moc hned zpočátku, ale myslela jsem, že marcipán krém také zahustí. Bohužel se nestalo. Dezer je v chladu už 8 hodin, nakrájet se dá, ale krém se po ukrojení vždy trochu rozkydne do stran. Zlatý klas je cca pětinásobně dražší než klasický puding, rozdíl v chuti a konzistenci vzhledem ke stejné surovinové bázi není žádný. Vějička na zákazníky, nic víc.

    Odpovědět

  • magdalena magdalena(neregistrovaná)

    Držela jsem se přesně návodu. Dezert je strašný, vyhozené peníze za zlatý klas, mohl být klasický puding. Promarněný čas a peníze. Ale reklamu jste udělala skvělou.

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Vypada uzasne,urcite vyzkousim :-)

    Odpovědět

  • Vareniste.cz Vareniste.cz(autor receptu)

    hosta:nepěstuje, je to spíš asi jen náhoda. Kdybych nebyla tázána, neodpověděla bych. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Proč jsem si až dosud myslela, že se tu reklama na konkrétní produkty "nepěstuje"?:-//

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na perníkové řezy buchta s krémem klas perníkové řezy tvarohové řezy nejlepší recepty zlatý klas dr.oetker řezy magdalena pernikove rezy s kremem řezy perníkove perníkové řezy s marcipánem perníková kolečka s krémem řezy na plech s mascarpone řezy na oslavu perníkové řezy s karamelem zlatý klas dr. oetker marcipánový zákusok pernikove testo na hluboky plech jake dat mleko zdobeni rezu krémem recept na jahodový krém do perníku buchta se zlatym klasem perníkové peníze