Mátové dortíky

Lusi.11 Kuchařka: Lusi.11

Dorty 0 názorů

Suroviny

Piškot:
4 vejce
12 dkg cukru
3 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
12 dkg hladké mouky
Krém:
250 g mascarpone
250 g smetany ke šlehání
100 g cukru
mátová ochucovací pasta
želatina
marcipán
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku, prášek do pečiva a nakonec olej. Upečeme.

  2. Vykrojíme různé tvary z korpusu. Poté vyválíme marcipán na cca 1-1,5 cm a vykrajujeme o něco menší tvar než u korpusu, aby marcipán nevyčníval, až se vloží na korpus.

  3. Želatinu připravíme dle návodu. Mascarpone vyšleháme společně s cukrem a smetanou do krému. Nemusí být příliš pevný, protože se bude přidávat želatina. Přidáme i odpovídající množství mátové pasty - řiďte se pokyny na obalu, může se podle výrobce lišit. Obvykle se dává 30-50 g na 1 kg krému.

  4. Doporučuji dát zpočátku méně a případně přidat. Krém by měl mít jen lehce mátovou příchuť. Do želatiny přidejte trochu krému a promíchejte. Vraťte ke zbytku krému a vše dobře promíchejte.

  5. Na dno každé formy vložíme tvar dortového korpusu, na něj položíme marcipán a naplíme krémem až po okraj. Dáme ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

  6. Zdobíme dle vlastní fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mátové dortíky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mátová ochucovací pasta mátové dortíčky mátová příchut do krému matovy krem do dortu z mascarpone dortíky mátový mascarpone krém ochucovací mátová pasta dortíčky ze zbytku dortového korpusu recepty mátová pasta do kremu matova pasta recept mátový piškot matovy krem do dortů matova pasta na dorty matovy krem z mascarpone matovy krem matova pasta do kremu matove recepty

Zapomněl/a jsem heslo