Lizebab - zapečená cuketa se sýrem a bulgurem
Recept ještě nebyl hodnocenPod názvem lizebab se ukrývá starý srbský recept na cuketu zapečenou se sýrem a bulgurem. Místo bulguru můžete bez obav použít i kuskus nebo rýži. Pokrm je velmi sytý,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pod názvem lizebab se ukrývá starý srbský recept na cuketu zapečenou se sýrem a bulgurem. Místo bulguru můžete bez obav použít i kuskus nebo rýži. Pokrm je velmi sytý,…
Tajemstvím krásně křehkého a šťavnatého masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Řízky z krkovičky, předem naložené do jogurtové marinády, smažené na sádle, potěší…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Maminčina je nejlepší - pravda, o které se nepochybuje, zejména pokud jde o recept na tradiční svíčkovou. Omáčka plná kořenové zeleniny je zjemněná smetanou a právem…
Milujete zelí? Cuketové, cibulové, kedlubnové, ale třeba i dýňové. Pojďte si s námi připravit tuhle výbornou variantu z dýně hokaido, budete překvapeni jeho nasládlou…
Jednoduché řezy na plech jsou snadné na přípravu. Většinou všechno smícháme dohromady, vylijeme na plech a máme hotovo. I v tomto receptu tomu není jinak. Těsto je však…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do studené vody. Po chvíli je vytáhneme a osušíme. Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření, bylinky a…
Brambory zapečené různými způsoby jsou mezi lidmi všeobecně oblíbené. Podle tohoto receptu je zapékáme se smetanou a kuřecím masem, které jsme zabalili ve slanině.…
Olej smícháme se solí a česnekem. Nachystáme alobal, buď hrubší grilovací, nebo obyčejný ve třech vrstvách.Kukuřici uložíme, potřeme ochuceným olejem, zakápneme lehce…
Všechny sypké suroviny smícháme. Formu na koláč (měla jsem 30 cm průměr) vymažeme a vysypeme kokosem.Dno formy posypeme směsí tak, aby nebylo vidět. Na to ukládáme…
V míse smícháme mouku se sodou a cukrem, přidáme olej, vejce a promícháme. Nakonec těsto zředíme podmáslím nebo jiným kysaným mlékem, promícháme a nalijeme na plech s…
Ovocné knedlíky patří k oblíbeným letním pokrmům. Připravené z různých těst, plněné ovocem ze zahrádky, mohou být pokaždé jiné. Vyzkoušejme je třeba z pevnějšího…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí, jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Patříte mezi milovníky čokolády? Vyzkoušejte tento recept na brownies - řezy plné čokolády a kakaa. Správně upečené brownies je na povrchu křupavé a uprostřed ještě…
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné…
Jablečný štrúdl podle léty prověřeného receptu je křehoučký, vláčný a neodolatelně voní jablíčky, skořicí, rumem a ořechy. Před pečením závin potřeme rozšlehaným vejcem…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Hořčicovo-medová omáčka je hned hotová a stačí na ni jen pár surovin. Má příjemně nasládlou chuť po medu a pikantnost po hořčici. Kuřecí prsa se k ní skvěle hodí a jsou…