Alpský knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou…
Jednoduše geniální, geniálně jednoduché, přesně takové jsou tyto pečené brambory. Po upečení se obalí do voňavého másla, petrželky a přidat můžete i česnek nebo jiné…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje.…
Obrácené koláče pochází z francouzské kuchyně. Voňavý karamel a šťavnaté hrušky stačí zalít jednoduchým těstem a upéct. Výsledkem je sladký a lahodný koláč s karamelovou…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Blíží se víkend a přemýšlíte, jakou dobrotu upečete rodině jako zákusek? Připravte jim tyto salko řezy, které si okamžitě zamilují a příště je budete péct rovnou z…
Patříte mezi milovníky čokolády? Vyzkoušejte tento recept na brownies - řezy plné čokolády a kakaa. Správně upečené brownies je na povrchu křupavé a uprostřed ještě…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Maminčina je nejlepší - pravda, o které se nepochybuje, zejména pokud jde o recept na tradiční svíčkovou. Omáčka plná kořenové zeleniny je zjemněná smetanou a právem…
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný…
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný…
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný…
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný…
Jednoduchou omáčku připravíme velmi snadno během chvilky. Jíšku zalijeme mlékem a vodou, povaříme a ochutíme párkem a bohatou dávkou česneku. Omáčka se hodí například k…
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným…
Klasicky upečené kuře je doplněno směsí jater a žampionů. To činí pokrm nejen chuťově velmi zajímavým, ale i na pohled porci zvětšuje. Tato směs pak dodává jinak suchému…
Patříte mezi omáčkové typy? Pak si musíte uvařit tuto českou klasiku - znojemskou. V tomto receptu je místo hovězího využito maso vepřové a odpadá tím zdlouhavá příprava…
Maso dám do pekáčku, na to nakrájenou zeleninu, když jí mám málo, přidám i mraženou. Chce to hodně zeleniny. Na to nakrájím cibulku nadrobno, přidám 2 Halali, zaliji…
V jednoduché přípravě se skrývá chuť a dobře zvládnutá základní kuchařská dovednost. Tou je příprava libového vepřového masa z kotlety jako minutky. A to tak, aniž by se…
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme.V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka…
Kdo by nemiloval polévky? Pokrm, který zasytí i zahřeje, a často je označován jako lék. Kedlubnová polévka se zeleninou a voňavým kořením je skvělá k víkendovému obědu…