Fat rascals (máslové hrudky)
Recept ještě nebyl hodnocenTyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Symboly štěstí do nadcházejícího roku jsou dárkem od srdce. Perníčková prasátka dozdobíme pomocí obarvené cukrové polevy, na kterou nalepíme marcipánový čtyřlístek. Do…
Kadeřávek je nenáročná zelenina plná vitamínů. Ochutnejte ho v tomto dobrém jídle, které je oblíbené v Nizozemsku. Uvaříte ho spolu s bramborami, ochutíte osmaženou…
Marokánky připravíme velmi snadno. Jsou plné lahodných chutí - spojují ořechy, kandované ovoce a rozinky. Tentokrát je navíc potřeme čokoládou ochucenou trochou chilli,…
Lahodné spojení rýže, pečeného květáku, řapíkatého celeru a voňavé šalvěje v dobrém rizotu. Rizoto na závěr ochutíme parmazánem a podáváme posypané pečeným květákem a…
Z vykoledovaných vajíček po Velikonocích je nejčastěji připravována pomazánka. Ale upotřebit je můžeme taky do tohoto pokrmu. Na jíškovém základu orestujeme ředkvičky,…
Slaný koláč zvaný quiche k nám dorazil z Francie, kde je oblíbenou pochoutkou. S naším receptem si můžete připravit lahodný koláč s tvarohovou náplní, která je ochucená…
Čerstvý zrovna vyloupaný hrášek, který jsme nasbírali na záhonku má skvělou osvěžující a nasládlou chuť. Připravit z něj můžeme třeba tuto dokonale zelenkavou polévku,…
S přípravou kuřecí rolády se pojí sice pracnější příprava, ale výsledná chuť za to stojí. Vykostěné kuře naplníme směsí mletého hovězího masa, uzeného masa a bylinek.…
Masové závitky možná na první pohled vypadají složitě, ale při troše cviku je zvládne i začátečník. Díky špenátu krásně vypadají na řezu, slanina jim dodá výrazné aroma…
Krůtí maso je oblíbené pro svůj nízký obsah tuku i cholesterolu, a zároveň nabízí široké kulinární využití. V tomto receptu zprudka orestujeme krůtí prsa a následně je…
Variace na tradiční velikonoční nádivku, která voní po uzeném mase, šťavnatost jí dodávají žampiony a špenát. Díky sněhu z bílků má nadýchanou konzistenci. Skvělý způsob…
Ať už se blíží svátky nebo narozeninová oslava, recept na jednoduchý, doma vyrobený marcipán se jistě bude hodit. Stačí propracovat několik málo surovin a tvárná hmota…
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíčí maso zprudka opečeme.Osolíme ho, opepříme a dáme stranou.Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
Křehké košíčky z lineckého těsta jsou oblíbenou volbou při přípravě pohoštění pro rodinné oslavy či návštěvy. Jednoduchým přidáním čokolády do základního krému získáte…
Bílé omáčky jsou oblíbené pro svou jemnou chuť i snadnou přípravu. Stačí pár základních ingrediencí, trocha pažitky, sušené cibule a česnek. A zastřená vejce? Ta si…
Čokoládový fondant je dezert stvořený nejen pro milovníky čokolády. Dezert, který je plný tekuté čokolády bude tím pravým pohlazením pro vaše chuťové pohárky. Ač na…
Čokoládový fondant je dezert stvořený nejen pro milovníky čokolády. Dezert, který je plný tekuté čokolády bude tím pravým pohlazením pro vaše chuťové pohárky. Ač na…