Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Bramborová kaše může být "majstrštyk", když ji ale umíte vymazlit. Zkuste to třeba podle šéfkuchaře Radka Kašpárka. Připravená kaše bude vonět a chutnat po škvařeném másle a použít ji můžete jako přílohu ve spoustě receptů.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 828 kJ /
1 632 kcal
Bílkoviny13,85 g
Tuky134,50 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy86,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory se solí uvaříme úplně do měkka. Máslo rozpustíme, až získá hnědou barvu, ale nesmí se spálit. Krok 2: Uvařené brambory scedíme a necháme vypařit vodu. Přilijeme horké máslo, které přiléváme přes sítko. Krok 3: Přidáme smetanu a vše důkladně prošleháme. (Nehodí se k tomu tyčový ponorný mixér). Krok 4: Kaši dle chuti dosolíme a podáváme.

Zveřejněno 26. 11. 2023

Poznámka autorky mika59

Kaše je velice dobrá a chutná po oříškové chuti. Já jsem ji ještě naředila mlékem, protože každé brambory jsou jiné. Klidně si udělejte konzistenci jakou máte rádi. Dali jsme si k tomu smažené žampiony s okurkovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73pXG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73pXG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, máslo, smetana, sůl, nať petrželová

Přidat fotografie receptu