Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem vypečeného chleba nebo zlatavou houskou vznikne skvělý výsledný pokrm.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 211 kJ /
528 kcal
Bílkoviny14,85 g
Tuky31,68 g
Vláknina12,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy41,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řapíkatý celer oloupeme. Mrkev, celer, petržel a celerovou bulvu pokrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek nasekáme nadrobno. Krok 2: Na oleji s máslem orestujeme cibuli, přidáme mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer. Vše společně orestujeme. Krok 3: Přidáme nasekaný česnek, zaprášíme moukou, opražíme, přidáme protlak a promícháme. Zalijeme vývarem, přidáme bylinky. Do uzavíratelného sítka vložíme nové koření, bobkový list a kuličky pepře.
Osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15 minut. Krok 4: Z polévky vyjmeme libeček a sítko s kořením. Přidáme přecezené fazole z konzervy a ještě prohřejeme.

TIP: Zeleninové polévky

Zveřejněno 26. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpvGZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpvGZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, máslo, mouka hladká, mrkev, petržel, celer, bulva celerová, česnek, protlak rajčatový, sůl, pepř, sušená bazalka, majoránka, libeček, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, fazole červené, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu