Telecí pečené pod cibulí a česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenTelecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku. Poklademe červenou cibulí nakránou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 398 kJ / 95 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 1,20 g |
| – nasycené | 0,57 g |
| – nenasycené | 0,44 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,04 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku. Poklademe červenou cibulí nakránou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme…
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu), doporučuji…
JEDNODUŠEJI UŽ TO SNAD ANI NEJDE :) Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda. Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne,…
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme…
Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, mírně opepříme a na směsi másla a oleje opečeme ze všech stran pěkně dočervena. Přendáme do pekáčku (já jsem pekla v remosce), tuk…
Telecí maso pokrájíme na kostky a vložíme do zapékací mísy. Všechnu zeleninu zbavíme slupky. Mrkev, cibuli, celer a petržel pokrájíme na kostky a přidáme k masu. Dále…
Nejprve očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme a opepříme a na oleji…
Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu…
Maso nakrájíme na kostičky. Nasucho je osmahneme, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme. Karotku nakrájíme na tenká kolečka, přidáme k téměř měkkému masu a dusíme 5…
Maso nakrájíme na kostky a opepříme. Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme…
telacie pokrajam na rezanceky, cesnak naplatkujem a cibulu nakrajam ma kocky. Na tuku podusim cibulu a cesnak...pridam telacie a zo vsetkych stran opeciem. Osolim a…
Telecí maso odblaníme, zbavíme zbytků šlach a nakrájíme na kousky.Osolíme, okořeníme bílým pepřem a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Maso je lepší, pokud se…
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené ve víně. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Kost ve středu masa obsahuje morek,…
Telecí na paprice a na smetaně: vařím v Thermomixu, takže tomu odpovídá i popsaný postup, ovšem lze to i na plotně. V thermomixu jsem rozsekala a osmažila na másle 2…
Maso si naklepeme na větší plát. Osolíme a opepříme. Do mísy dáme žloutky a smícháme se smetanou. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme…
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a jemně opepříme.Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až se šťáva…
Na několik hodin táhneme vývar z masa, kořením, rajčetem, protlakem a soli-můžeme dolévat trochu vodou, aby se nám nevyvařila. Vývar si pak přecedíme a přidáme do něj…
V kastrole na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli. Maso nakrájejte na nudličky a přidejte k cibuli. Zlehka opražte a přidejte nakrájené houby a na kostičky…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Olej smícháme v misce s citronovou šťávou, mletou paprikou, dáme maso a necháme pár hodin marinovat. Šalotky oloupeme a nakrájíme na…
Z masa odstraníme blanky, jemně naklepeme pěstí. Připravíme marinádu, do které maso vložíme a necháme nejlépe přes noc marinovat.Maso vyndáme alespoň hodinu předem z…
Telecí maso lehce naklepeme, opepříme barevným pepřem, osolíme a dáme opéct do pánve s rozpáleným olejem.Když je maso opečené z obou stran, do výpeku přidáme kompot,…
Na rozpálenou pánev dáme olej a do něj dáme plátky masa, které jsme opepřili a osolili.Maso opékáme s obou stran dokud se nezatáhne. Pak ho podlijeme vodou a necháme…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, koření, chilli a trošinku oleje. Vše promícháme a necháme marinovat aspoň hodinu.Když je maso namarinované,…
Maso nakrájíme na tenké plátky (řízky) asi 100 gramové, osolíme, opepříme, posypeme novým kořením a paprikou z obou stran. Nakonec zaprášime hladkou moukou.Rozehřejeme 4…