Věrky - Milánské řízky

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

800 g telecího masa
sůl
mletý černý pepř
mleté nové koření
mletá paprika sladká (lahůdková)
hladká mouka
180 g másla - Jihočeské
2 limetky (citron)
svazek estragonu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky (řízky) asi 100 gramové, osolíme, opepříme, posypeme novým kořením a paprikou z obou stran. Nakonec zaprášime hladkou moukou.

  2. Rozehřejeme 4 lžíce másla a asi 3 minuty opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.

  3. Rozehřejeme troubu na 160°C. Vymažeme pekáč máslem, maso do nej přendáme a vyskládáme na maso omyté a na plátky nakrájené limetky. Na limetky poskládáme lístky estragonu. To vše přelijeme máslem, které zbylo z výpečku a pečeme v troubě asi 6-10 minut.

Poznámka od kuchařky

Výborné masíčko s různě upravenými brambory - na oslavu.

Komentáře k receptu Věrky - Milánské řízky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: milansky rizek milánské řízky milánské brambory milánský kuřecí řízek milanske řízky z trouby milánské řízečky kůzlečí řízky v jogurtu pečené v troubě milánský vepřový řízek milanský řízek recept jihocesky rizek něj recepty krůtího masa naložené řízečky nej recept zapečené řízky z trouby milánská s krůtího masa recept recepty verky hladké mouky milánská řízek milanske kuře recept milánský řízek. milánskéj rizek recepty od verky mylánský řízek