Voňavé česnekové telecí maso

Jiné maso Doba přípravy: cca 60 minut 0 názorů

Jiné maso Doba přípravy: cca 60 minut 0 názorů

Suroviny

4 plátky telecího masa
sůl
pepř
sladká mletá paprika
1 cibule
5 stroužků česneku
1 PL hořčice
1 PL kečupu
šťáva z hovězího masoxu
olej
Pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme maso, které lehce naklepeme, dále posypeme solí, pepřem a sladkou mletou paprikou.

  2. Mezitím vyndáme pánev, do které jsme dali rozehřát olej. Než se olej v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme oloupaný česnek.

  3. Do rozehřátého oleje dáme připravené maso, které s obou stran opečeme. Pak maso vyjmeme, do výpeku přidáme cibuli s česnekem a restujeme dozlatova.

  4. Poté maso přidáme zpátky, potřeme ho kečupem, hořčicí a zalijeme šťávou z masoxu. Šťáva trochu zhoustne, tak můžeme dolít trochu vody. Necháme dusit. Můžeme ještě přidat nasekanou či nastříhanou pažitku.

  5. Maso děláme do změknutí. Když chceme více šťávy, tak můžeme dolít vodu, ne moc ať z toho zase nemáme polévku. Po dolití vody musíme nechat samozřejmě ještě povařit.

Poznámka od kuchařky

Maso je měkké a šťáva dobrá :) můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Buď brambory, rýži, těstoviny, ale i kaši z brambor. Já zvolila těstoviny. Tak ať vám chutná ;)

Komentáře k receptu Voňavé česnekové telecí maso

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: telecí maso recepty recept z telecího masa telecí na česneku telecí maso recepty na telecí maso recept na telecí maso telecí maso recept top recepty telecího masa recepty telecí maso telecí maso recepty - obrázky teleci recept top recepty telecí telecí maso na pepři recept teleci na cesneku