Telecí osso buco (bez tuku)

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Suroviny 2 porce

2 plátky telecího masa s kostí (osso buco)
1 menší cibule
1 lžíce sušeného medvědího česneku
kůra z 1 citronu
0,5 dl bílého vína
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.

  2. Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.

  3. Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchanými bramborami, přelité šťávou z masa.

Komentáře k receptu Telecí osso buco (bez tuku)

Tématické fráze: telecí ossobuco recept na telecí ossobuco telecí ossobuco recept telecí osso bucco recept telecí ossobuco telecí ossobuco recepty teleci osobuco telecí osobuko recepty teleci ossobuco telecí osobuco recepty telecí maso ossobuco recept na teleci osobuko telecí osobucco recept telecí osobuko recept na osso buco recepty teleci osso bucco osso buco ossobuco recepty telecí osobují ossobuco telecího masa