

Telecí osso buco (bez tuku)
Suroviny 2 porce
- 2 plátky telecího masa s kostí (osso buco)
- 1 menší cibule
- 1 lžíce sušeného medvědího česneku
- kůra z 1 citronu
- 0,5 dl bílého vína
- vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.
Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchanými bramborami, přelité šťávou z masa.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Telecí osso buco (bez tuku)
-
Kocmax:
Koukám, že jste se rafinovaně popasovala s gremoládou, se kterou se zhusta toto jídlo podává... -
Kocmax: díky, neviděla jsem to tam nikde napsané, tak se ptám
, osso buco se dělá dlouho, tak mě zajímalo, jak je to rychlé z telecího
-
Lenunka: Záleží jak mladé je to telecí. Já jsem měla komplet hotovo cca za 2 hodiny.
-
a jak dlouho se to dusí?