Houbová zelňačka
Recept ještě nebyl hodnocenHoubová zelňačka je lahodná polévka, která spojuje zemité aroma hub s jemnou kyselostí zelí. Tento voňavý a sytý pokrm je ideální pro milovníky přírodních chutí a skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houbová zelňačka je lahodná polévka, která spojuje zemité aroma hub s jemnou kyselostí zelí. Tento voňavý a sytý pokrm je ideální pro milovníky přírodních chutí a skvěle…
Pokud patříte mezi fanoušky netradičních kombinací, tak vás zajisté tento recept zaujme. Omeletu se špagetami můžete připravit k večeři, zaručeně zasytí. Jako přílohu…
Vykoledovaná vajíčka lze zužitkovat ve výborném vajíčkovém salátu, který doplníme uzeným masem, hořčicí, majonézou a sterilovanou okurkou. Před podáváním posypte…
Zapečené těstoviny na mnoho způsobů jsou oblíbeným obědem nebo večeří hlavně pro svoji nenáročnost. Do těstovin s uzeným masem můžete přidat jarní bylinky, které máte…
Do zlatova usmažené bramborové placičky, plné uzeného masa, jsou vděčným obědem. Placičky podáváme se špenátem, příjemně vonícím po česneku, ozdobené vařenými vajíčky a…
Cuketový nákyp nemusí být pokaždé stejný. Tentokrát přinášíme originální verzi, která osvěží vaše letní menu – lehký, voňavý a plný chutí, které potěší nejen milovníky…
Plněné žampiony se dají připravit na spoustu různých způsobů a plnit širokou škálou náplní. V tomto receptu použijeme směs se sýrem uzeným masem, takže potěšíme i…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, dáme do vymaštěného pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem, masem nakrájeným na kostičky, poklademe kousky másla. Vrstvy solíme…
Kapustové listy dáme do hrnce s vařící vodou, 4 minuty povaříme, přendáme do mísy se studenou vodou (zachová se hezká barva listů) a dáme na cezák odkapat. V deci a půl…
Krkovici nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, ale nedokrojíme úplně. Umícháme marinádu, kterou ze všech stran potřeme krkovici (i v zářezech). Zabalíme do alobalu a necháme…
Sýr utřeme s majonézou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme.
Prsíčka nakrájíme na větší kousky, pomeleme, do mlýnku přidáme cibuli, česnek a nakonec půl rohlíku. Pomletou směs osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené…
Cibuli necháme zpěnit na drobně nakrájené slanině a přidáme mrkev, celer, uzené maso, nakrájené na malé kostičky a tenké plátky naklepaného vepřového masa. Vše necháme…
Masa byl pěkný klapet. Část od krčku a část už krkovička. Uzené špice byly fakt špice, jak napovídá název (vypadalo to spíš jako odřezky z anglické slaniny). Takže jsem…
Na slanině orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme sůl, pepř a červenou papriku. Necháme orestovat cibulku dokud není tmavší a samozřejmě měkká, mezi tím si z…
Všechny ingredience důkladně promíchejte a mažte na chleba.
Nejdřív si připravíme červené zelí ze sáčku způsobem, kterým běžně děláme. Cibuli nakrájíme najemno a dáme zesklovatět na trochu oleje, nebo sádla. Mezitím si nakrájíme…
Kuskus nasypeme do misky, přidáme koření, olivový olej a zalijeme vařicí vodou do výšky 1-1,5cm nad úroveň kuskusu. Promícháme a misku přiklopíme. Necháme cca 10min.…
Rozpusíme jednu lžíci másla a dvě lžíce oleje a asi 8 minut restujeme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme a zalijeme…
Nakrájíme uzené maso na drobné kousky, očistíme žampiony a jarní cibulku a také pokrájíme nadrobno. Na pánvi restujeme uzené a poté přidáme žampiony a cibulku, osolíme,…
Dyňu narežeme na malé kocky.Rohlíky narezané na kocky zvlhčíme mliekom ( nie veľa, dyňa pustí tekutinu ), pridáme dyňu, na kocky narezané údené mäso, žĺtky, nasekanú…
Kroupy uvaříme a necháme vystydnout. Na trošce oleje osmažíme cibulku a uzené uvařené maso. Poté přidáme kroupy, osolíme a opepříme. Přidáme vejce a buď dáme do…
Na lžíci másla a lžíci oleje orestujem cibuli nakrájenou na jemné plátky dosklovata, přidáme špenát, necháme za občasného míchání rozmrazit, 5 min podusíme, pak dáme 2…
V malé nepřilnavé pánvi osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné.K uzenému masu nasypeme…