Tyrolské knedlíčky do polévky

xanny Kuchař: xanny

Polévky 7 názorů

Suroviny

3 dkg slaniny
10 dkg housky
zelená petržel
3 dkg uzeného masa
4 dkg polohrubé mouky
sůl
1/16 l mléka
1 žloutek
2 dkg másla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou housku a petrželku, chvíli smažíme.

  2. V míse si připravíme z mouky, soli, žloutku, másla a mléka řidší těstíčko, přidáme nasekané vařené uzené maso (já ho chvíli vařila v polévce), vychladlou housku se slaninou a necháme 1/2 hodiny odpočinout.

  3. Tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme přímo do polévky 8 minut.

Poznámka

Skvělé v luštěninových polévkách (na fotu ve fazolové).

Knedlíčky se dobře formují navlhčenýma rukama.

Zdroj - stará kuchařka po babičce :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tyrolské knedlíčky do polévky

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No prosím!!:-D Matematika teda pořádná, Betyno!!:-D Proč bychom to brali ve zlém? Maris, díky, to už je daná míra:-D:yes:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Když je jedna 1/4 l na půl je 1/8 l a napůl je 1/16 l. Tak je to podle mě nejjednodušší počítání.

    Odpovědět

  • maris maris

    Já si myslím, že tady ty rozdíly jsou zanedbatelné. Řekla bych zhruba 1/2 dcl, nebo kdo chce 50 ml.;-):-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    jinak teda děvčata jste mě dostaly - lépe upřesnit 1/16 nejde, to je upřesněno naprosto přesně - přemýšlím tady jak lépe upřesnit jednu šestnáctinu, prosím to opravdu nemyslím ve zlém :-K

    jeden litr je tisíc mililitrů a jeden tisíc děleno šetnácti je 62,5 mililitrů

    a mililitry máte načárkované na odměrce... po deseti a první popsaná je 50 mililitrů, tak jednu čárku nad padesát a na ty dva se nebudeme soustředit, to je zanedbatelné množství pár kapek

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    1000 : 16 = 62,5 takže zaokrouhlíte na 60ml mléka... ;-) jinak taky z hlavy bez počítání víme že čtvrt litru je 1/4 litru 250ml takže 250 : 4 vyvodíme že je zaokrouhleně taky 60ml... (protože 250 : 4 = taky 62,5)

    Odpovědět

  • xanny xanny(autor receptu)

    V kuchařce je uvedeno 1/16 litru, ale jelikož i pro mě je to sci - fi, dávala jsem mléko od oka, jako u všech takových receptů ;-)Těstíčko bělo hustotu jako na nočky :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bylo by možné lépe upřesnit tu 1/16 mléka? Pro mne sci-fi:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: tyrolský knedlíček knedlíčky do polévky knedlík do polévky recepty tyrolský knedlíček knedlíky do polévky tyrolské knedlíky tyrolské knedlíky recept špekové tyrolské knedlíky 1/16 z litru tyrolsky knedlicek recept "tyrolský kedlícek" jedna sestnactina z litru recept na tyrolské knedlíky tirolský knedlíček slaninové knedlíčky do polévky 1/16 litru recept tyrolský knedlíček recept na tyrolsky knedlicek tyrolský polévkový knedlíček 1/16 z litru =

Zapomněl/a jsem heslo