Plněné vepřové plecko

Vepřové maso Doba přípravy: 2 a 1/2 hodiny,za pomocí papiňáku o 1/2 míň 23 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 2 a 1/2 hodiny,za pomocí papiňáku o 1/2 míň 23 názorů

Suroviny

vepřové plecko vcelku(já měla"ořech 1,20kg)
20 dkg anglické slaniny(nebo jiné slaniny použila jsem gazdovskou)
20 dkg uzeného masa(použila jsem uz.krkovičku)
20 dkg lesních hub(použila jsem hříbky z marazáku)
1 celý pórek
1 větší cibule
sádlo
1 kostka masoxu
sůl
mletý pepř na okořenění masa

Postup přípravy receptu

  1. Nádivka:
    Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem.

  2. Do omytého a osušeného "oříšku"z plecka opatrně nařízneme otvor tak,aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala a osolíme a opepříme i uvnitř kapsy a naplníme nádivkou (plní se lépe, když máte ještě někoho k ruce).

  3. Naplněné maso sešijeme nití-já jsem ještě nití obtáhla kolem celého masa, aby hezky drželo tvar, v nádobě ve které budeme maso péct na 2 PL sádla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a zbytek (5dkg) slaniny, orestujeme ze všech stran naplněné maso, podlijeme 2dl vody, rozdrobíme kostku masoxu a v troubě na 3/4 výkon pečeme za občasného podlití a přelévání vypečenou šťávou 2 hodiny.

  4. 1a1/2hod. přikryté, zbytek dopékáme odkryté na "barvičku". Po upečení odstraníme nitě a krájíme na plátky. Můžeme servírovat jak studené na obložený talíř, tak i teplé přelité vypečenou šťávou třeba s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-inspirací mi byla kuchařka od p.Miloslava Nosovského"Skvosty české kuchyně"byl tam sice jiný druh vepřového a nádivku jsem si upravila dle surovin v ledničce.

Pro ušetření času jsem použila opět"papiňák"a zde je POSTUP:v papiňáku na trošce tuku jsem zprudka ze všech stran naplněné maso opekla,pak pod něj dala roštík(součást výbavy hrnce)pokud není,lze použít pařák na knedlíky,přilila 2dl vody,dala kostku masoxu a pod tlakem 45minut dusila.Mezitím jsem si na zbývajících 5dkg nadrobno pokrájené slanině osmažila nakrájenou cibulku,pak do tohoto základu přendala podušené maso i se šťávou a dopekla v troubě za občasného přelévání výpekem 20minut do zlatavé barvy.

Komentáře k receptu Plněné vepřové plecko

  • bara007:Děkuji za komentář a bodík:-KPokud zkusíš,budu ráda;-)Příprava opravdu není složitá a náplň se může dát libovolná:-)

    Odpovědět

  • bara007 bara007

    jestli je to jídlo tak dobré jako na fotce tak posílám další bodík+:yes:,musím vyzkoušet:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Miruš;-)děkuji moc za odzkoušení tohoto receptu a těší mě,že chutnalo:-pA hlavně-dík za báječné fotky:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Aničko:-) jdu Ti poděkovat za báječný tip na včerejší oběd, přidat pár fotek a zaslouženou boďku č. 19:-K. Maso bylo krásně šťavnaté, voňavé,.... prostě:yes:. Plnila jsem jako Ty, od začátku jsem pekla v troubě, šťávu jsem přecedila a nedávala jsem masox;-). Opravdu jsme si pochutnali na 100% a recept vřele doporučuji, dalším milovníkům dobrého jídla:-K.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Miszo,Sůvičko,Jani,Danuš61,Romario;-)děkuji za milé komentáře a přidělěné body:-K
    Danuš61-ono ty náplně se opravdu někdy musí přizpůsobit stavu ledničky recept,nerecept:-)a kromě žaludku i to očko musí být syté:-*:-DJinak by to vaření člověka ani nemohlo těšit:-8
    Děkuji všem:-!

    Odpovědět

  • Romario Romario

    paráda...:yes::-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, Tvoje plněné masíčko vypadá božsky :yes::-D: dělávám také a přesně ve Tvém stylu - co dům dá a podle zvolených ingrediencí vždy chuťově trošku jiné, ale vždy velmi chutné a také pastva pro oči.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Suvicka Suvicka

    Ackoliv plnena masa a roladky nemam zrovna uplne v oblibe, tohle vypada vazne dobre. :-8
    Krasne fotky, vyborne napsany recept, nemuzu jinak, nez poslat 15. bod. :yes::-K

    Odpovědět

  • misza misza

    Krásné:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Yanull,Colombo,Ivulinko-děkuji za pochvalu:-Ka bodíky:-*
    Colombo od takového profíka přes vaření a hlavně focení,jako jsi ty tvé hodnocení potěší mnohonásobně;-):-K:-Kdíky:-K
    Yanull:-))to víš,musím se snažit:-Dmladá už nejsem,štíhlounká také neé,tak aspoň přes tu"kuchyň"se musím snažit a mužíčka nalákat;-):-D:-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc moc pěkné a jedlé:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krása nebeská - jistě chutné ;-);-);-) Foto jako ze žurnálu:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Aničko,:-K ty vyvařuješ jako v Grandu :-p;-);-):-):yes: + 9

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za moc hezké komentáře a přidělené kladné bodíky:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové plecko recepty vepřový ořech recepty vepřová plec recepty plecko veprova plec recepty plecko plněná vepřová plec vepřový ořech vepřový ořech recept vepřové plecko plecko recepty vepřová plec ořech vepřová plec recept plecko ořech recepty z vepřového plecka recepty z vepřové plece recepty na plecko plecko oříšek recept plecko vepřové plecko recept