

Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Suroviny 3 porce
- 3 plátky vepřové krkovice nebo kotlety
- sůl
- mletý pepř
- sladká paprika
- drcený kmín
- sádlo nebo olej
- Dále:
- 600 g okapaného kysaného zelí
- 80 g rajského protlaku
- 5 stroužků česneku
- 200 g uzeného masa - rolka, plec, maso z žeber...
- sůl - pozor na slanost uzeného masa
- 1 lžíce cukru krupice (plnější)
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.
Okapané zelí dáme do mísy, přidáme nasekaný česnek (tím nešetříme, klidně celou menší paličku), protlak, pokrájené uzené maso, cukr a sůl. Vše promícháme a nasypeme na plátky masa. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 40-45 minut.
Podlévat zprvu není nutné, cukr nám zajistí to, že zelí pustí dost šťávy. Podlévat budeme cca po 45 minutách, a to dle potřeby, až budeme kontrolovat měkkost masa pro další dobu pečení a případné podlití. Doba dopékání záleží na tloušťce plátků masa, cca dalších 25-35 minut.
Podáváme s noky a knedlíky dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Použít můžeme i pokrájenou plec, množství pro 3 osoby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové pod zelím pečené - z remosky
-
recepty73: děkuji
-
zujali: ...určitě
, v zaklopeném pekáčku nebo zapékací misce...
-
Remosku nemám ☹️. Tak snad by to šlo vyzkoušet v troubě.
-
Hanis:
No, mám raději, když zelí chutná jako zelí
...ale už chápu co znamená "všechny chutě se propojí " -
Hanis: popoluska340: ...děkuji za komentáře
...žádné velké nádobí a skvělý oběd téměř bez práce
...
-
urcite by mi chutilo,musim vyskusat ukladam do kucharky
-
Dělám podobně, je to výborné - všechny chutě se propojí