Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené
Recept ještě nebyl hodnocenI když se zdá, že příprava těchto knedlíků je složitá, nebojte se jich. Rozválené bramborové těsto poklademe nadrobno nakrájenou masovo-škvarkovou směsí, srolujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I když se zdá, že příprava těchto knedlíků je složitá, nebojte se jich. Rozválené bramborové těsto poklademe nadrobno nakrájenou masovo-škvarkovou směsí, srolujeme a…
Štrachanda z Plzeňska je výborné jídlo z brambor,škvarků, uzeného masa a hub. Pokrm z jednoho pekáčku je sytý a velmi vhodný pro chladnější období. Když k němu přidáte…
Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava…
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou papriku a pepř,…
Oblíbenou nádivku můžeme připravit také z květákových růžiček. Květák navíc obsahuje spoustu vlákniny, tento pokrm tak zasytí na delší dobu. Nádivku hojně posypeme…
Dozlatova upečená nádivka, krásně křupavá na povrchu, patří mezi oblíbené jarní a velikonoční pokrmy. Nádivku plnou uzeného a kuřecího masa můžete podávat samotnou nebo…
Nádivka z uzeného masa je tradičně připravována na velikonoční svátky, ale samozřejmě ji můžeme připravit i kdykoliv během roku. Bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Na Velikonoce připravujeme spoustu dobrot. Takové slané bochánky, s náplní skládající se z uzeného masa, česneku a cibule, nesmí chybět. S pomoci domácí pekárny nebo…
Tradiční velikonoční nádivka by kromě různých druhů masa měla obsahovat také bylinky. Ty jsou zrovna na jaře v plné síle. V tomto receptu jich v nádivce máme hned…
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru,…
Tradiční velikonoční uzená polévka je plná chutí nejen z uzeného masa. Oslavte svátek s lahodným pokrmem, který zahřeje srdce i žaludek. Je to nejen jídlo, ale také…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Urodila se vám spousta cuket a vy nevíte co z nich připravit? Vyzkoušejte upéct cuketovou nádivku, která poslouží jako výborný sytý oběd. Podávat ji můžete samotnou,…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Tato sváteční sekaná ohromí báječnou chutí. Přidáme do ní i uzené maso, slaninu a kopřivy. Uvnitř sekané se skrývá marinovaná vepřová panenka a vařená vejce. Sekanou…
Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený…
Do zlatova usmažené bramborové placičky, plné uzeného masa, jsou vděčným obědem. Placičky podáváme se špenátem, příjemně vonícím po česneku, ozdobené vařenými vajíčky a…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…
Skvělé slané šátečky ke svačině či jako pohoštění pro návštěvu připravíte snadno a věřte, že si pochutnáte. Nadýchané kynuté těsto z majonézy a skvělá náplň z kysaného…
Zapékané brambory mají nespočet variant a skvěle se přizpůsobí tomu, co máte zrovna v lednici. Snadno do nich zužitkujete vařené brambory z předchozího dne a připravíte…
Připravujete-li například uzené maso k pečení a po předvaření vám zbyl uzený vývar a trocha masa, máte základ na tuto skvělou polévku. Stačí dosmažit palačinky na…