Švédská pytt i panna

Eliza Kuchařka: Eliza

Bramborová jídla 5 názorů

Suroviny

400-500 g pečeného masa (vepřové, hovězí...)
200-250 g uzeného masa
6-8 brambor
2 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
4 žloutky
bylinková kostka (např. Vitana Natur)
pepř
sůl
zelené bylinky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je asi 5 minut.

  2. Scedíme a opečeme je dozlatova na směsi rozpáleného másla a oleje.

  3. Vyjmeme a na výpeku opečeme jemně nasekanou cibuli a kostičky nakrájeného masa.

  4. Opečeme, přidáme bylinkovou kostku, vrátíme opečené brambory, promícháme a případně dosolíme a dopepříme.

  5. Podáváme velmi horké - doprostřed porce uděláme důlek, který vyplníme syrovým žloutkem. Strávníci si ho sami zamíchají do pokrmu. Sypeme čerstvými bylinkami.

Poznámka

Pokud o svých dětech víte, že by je odradil pohled na syrový žloutek, doporučuji jim vše předem promíchat (vlastní zkušenost :-))Pytt i panna je bezvadný způsob, jak se elegantně zbavit zbytků a ještě si pochutnat na jednom ze švédských národních pokrmů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Švédská pytt i panna

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    Dobrota oběd i tepla večeře.:-p:-8:-:-:-K

    Odpovědět

  • evosheek evosheek

    Právě jsem to vyzkoušel. Je to skvělé a doporučuji.

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Jen pro zajímavost, ve Švédsku se pytt i panna dělá jednodušejí pouze brambory, uzenina a cibule,peče se to v troubě, na to vše se udělá sazené vejce a podává se s červenou řepou. Pytt i pannu koupíte v každém švedském obchodě, jako mražený pokrm, tak samo jako švédské kuličky.
    Jinak fotečky nádherné a pokrm moc dobrý. Ve Švédsku to bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, to je nádhera:-)pokrm i fotky.....:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vypadá to skvěle a nádherná fotka, Elizo. Záběr na ten žloutek je krásně oranžový;-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pitipana pyttipanna recept pyttipanna švédská jídla pitipana recept pytipana nejoblíbenější bylinkou ve švédsku pitipanna pitti panna švédské pokrmy švédské pyttipanna švédské národní jídlo kuřecí pyttipanna kuřecí pitipana pittipana pytt-i-panna svedska masa švédská pana recept pyttipanna nejoblíbenější bylinka ve švédsku

Zapomněl/a jsem heslo