

Švédská pytt i panna
Suroviny
- 400-500 g pečeného masa (vepřové, hovězí...)
- 200-250 g uzeného masa
- 6-8 brambor
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 4 žloutky
- bylinková kostka (např. Vitana Natur)
- pepř
- sůl
- zelené bylinky
Postup přípravy receptu
Brambory nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je asi 5 minut.
Scedíme a opečeme je dozlatova na směsi rozpáleného másla a oleje.
Vyjmeme a na výpeku opečeme jemně nasekanou cibuli a kostičky nakrájeného masa.
Opečeme, přidáme bylinkovou kostku, vrátíme opečené brambory, promícháme a případně dosolíme a dopepříme.
Podáváme velmi horké - doprostřed porce uděláme důlek, který vyplníme syrovým žloutkem. Strávníci si ho sami zamíchají do pokrmu. Sypeme čerstvými bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Pokud o svých dětech víte, že by je odradil pohled na syrový žloutek, doporučuji jim vše předem promíchat (vlastní zkušenost :-))Pytt i panna je bezvadný způsob, jak se elegantně zbavit zbytků a ještě si pochutnat na jednom ze švédských národních pokrmů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Švédská pytt i panna
-
Dobrota oběd i tepla večeře.
:-:-
-
Právě jsem to vyzkoušel. Je to skvělé a doporučuji.
-
Jen pro zajímavost, ve Švédsku se pytt i panna dělá jednodušejí pouze brambory, uzenina a cibule,peče se to v troubě, na to vše se udělá sazené vejce a podává se s červenou řepou. Pytt i pannu koupíte v každém švedském obchodě, jako mražený pokrm, tak samo jako švédské kuličky.
Jinak fotečky nádherné a pokrm moc dobrý. Ve Švédsku to bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel. -
Eli, to je nádhera
pokrm i fotky.....
-
Vypadá to skvěle a nádherná fotka, Elizo. Záběr na ten žloutek je krásně oranžový