Pomazánka z vařeného masa
Recept ještě nebyl hodnocenNevíte jak upotřebit zbylé vařené maso? Vyzkoušejte z něj připravit snadnou pomazánku s celerem a majonézou, kterou upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Nejlépe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 472 kJ / 113 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 3,20 g |
| – nasycené | 0,77 g |
| – nenasycené | 1,62 g |
| –– mononenasycené | 1,36 g |
| –– polynenasycené | 0,26 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nevíte jak upotřebit zbylé vařené maso? Vyzkoušejte z něj připravit snadnou pomazánku s celerem a majonézou, kterou upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Nejlépe…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Knedlíčky jsou vždy ozdobou poctivé domácí polévky. Vyzkoušejte je připravit ze zbylého masa z vývaru, které spojíte se základními ingrediencemi a uvaříte ve vodě.…
Hledáte masovou pomazánku na tousty a máte v lednici zbytek vařeného masa od oběda? Potom není nic jednoduššího, než vše společně umixovat v hladkou pomazánku a…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Slaninu opečeme do zlatova a přidáme cibuli s česnekem.Po chvíli vsypeme fazolky a osolíme je. Malinko podlijeme…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu…
Osmažíme cibuli, doplníme protlakem a zalijeme vývarem. Přidáme okurky, bobkový list a 15 minut vaříme. Osolíme, dochutíme citronem a na talíři přidáme lžíci smetany a…
Líné rizoto je pokrm z jednoho pekáčku, který není nijak složitý na přípravu. Rizoto se zbylým vařeným masem a zeleninou, bohatě posypané sýrem a pečené v troubě,…
Těstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme.Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a…
Kapary nasekáme nadrobno, cibulku na jemná kolečka. Smícháme všechny suroviny, dochutíme a necháme v lednici uležet.Horké maso nakrájíme na plátky. Na talíři podáváme s…
Studené maso, cibuli, rohy a cibulky nakrájíme na kousky. Smícháme s kečupem, fazolemi, solí a pepřem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
Maso nakrájíme na kousky nebo plátky. Může být teplé i studené. Smícháme omáčku a dochutíme. Maso můžeme polít, nebo omáčku podávat zvlášť. Přikusujeme čerstvý křupavý…
V pekáčku opečeme na kostky nakrájené maso a slaninu s cibulí a předem namočenými houbami. Když je maso upečené, přidáme uvařené nakrájené brambory s uzeninou a…
Na sádle s na nudličky nakrájeným špekem necháme volně smažit cibuli, kterou jsme nakrájeli a prosypali PL mouky. Do sypkého těsta přidáme zbytek mouky, vypracujeme…
Rychlé mexické ragú v tomto receptu obsahuje vařené slepičí maso, ale můžete klidně použít i jiný oblíbený druh masa. Pokrm poslouží jako oběd nebo vydatná večeře po…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm, vhodný ke konzumaci za…
Nemáte využití pro zbylé vařené či pečené maso? Připravte chutnou pomazánku a namažte ji na plátky čerstvého pečiva. Spojení masa s hořčicí, cibulí, kyselými okurkami,…
Kdo by odolal nadýchaným bramborovým knedlíkům plněným vařeným uzeným masem? Zvlášť pokud je budete podávat s červeným zelím dušeným na víně a posypete je hojně smaženou…
Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte…
Vařené maso necháme vystydnout, aby se dobře krájelo. Uvaříme brambory a také je necháme zchladnout. Pak maso nakrájíme na kostičky, slaninu na malinké kostičky (lze…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Velikonoční pokrm ze zbytků pečených a uvařených mas v sobě skrývá i zužitkování vykoledovaných vajec. Stačí přidat kysané mléko a křen, díky kterému jídlo získá ten…
Zemiaky ošúpeme a narežeme na plátky. Do vymasteného pekáčika dáme vrstvu zemiakov, na ňu na plátky narezanú brokolicu, posypeme na drobno narezanou údeninou a…