Ukrajinská pomazánka

Karolina09 Kuchařka:

Pomazánky 4 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

0,5 kg vařeného masa z boršče
0,25 kg vařené zeleniny
0,1 kg nakládaných (sušených) rajčat
2 nakládané okurky
ocet
vývar z boršče
sůl
čerstvě mletý pepř
(vepřové sádlo)
K podávání:
kváskový chléb
řeřicha
pažitka
zelená cibulka....
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.

  2. Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte na masovém strojku. Hmotu zřeďte vývarem dle potřeby, případně přidejte sádlo. Okyselte octem, osolte a opepřete.

  3. Podávejte s chlebem, posypané řeřichou, cibulkou, pažitkou......

Poznámka

Můžete použít jakékoli vařené maso, zeleninu z boršče nahraďte třeba nakládanou zeleninu jako je Moravanka apod. V původním receptu se přidávala jakási kvašená rajčata, nejvíce mi připomínají jejich chuť sušená rajčata v oleji, ochucená octem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ukrajinská pomazánka

  • zizala zizala

    Karolina09: Aha, u nás je maso v polévce v oblibě. Koukám, že každý máme své strávníky zmlsané jinak :-)

    Odpovědět

  • Karolina09 Karolina09(autorka receptu)

    zizala: Většina mých strávníků maso v polévce nechce (a to jsem něco jako závodka), do určité doby maso dostávala zvířena. Zapátrala jsem v paměti a takovou pomazánku dělala moje ukrajinská babička.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Boršč jsem vařila už mockrát, ale vždycky to všechno upotřebím do polévky. Pokud má být boršč hustý a bohatý, snad ani nemůže nic zbývat, ne?

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo