Meruňková miska s karamelem
Recept ještě nebyl hodnocenOpláchnuté meruňky namočíme na hodinu do pomerančové štávy a rumu.Uvaříme rýži podle návodu na obale.Ovoce ve štávě rozmixujeme a přidáme k uvařené rýži, dochutíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opláchnuté meruňky namočíme na hodinu do pomerančové štávy a rumu.Uvaříme rýži podle návodu na obale.Ovoce ve štávě rozmixujeme a přidáme k uvařené rýži, dochutíme…
Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti -…
Jakobske musle nalozime na 1-2 hodiny do smesi dle popisu (krome soli a pepre). Doba grilovani je asi tak 10 min. Musle maji lehce ruzovy nadech. Nakonec lehce osolit a…
Do zhruba poloviny mléka dáme vejce, sůl, cukr, prosátou mouku smíchanou s kakaem a vše prošleháme do hladké hmoty a následně naředíme zbytkem mléka. Necháme cca 20 až…
Fazolové lusky na zimu: Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a…
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Do odměřeného mléka zamícháme želatinu a necháme zhruba 10 minut nabobtnat. Pak mírně zahříváme, stále mícháme až do úplného rozpuštění želatiny. Teplota by neměla o…
Jáhly několikrát propláchněte vroucí vodou, aby ztratily hořkost a pak uvařte podle návodu. Já vařím jáhly ve vodě v poměru 1/2. Vařím do vypaření vody a pak nechám…
Vajíčka šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bělavé pěny.Pak zašleháme olej a pak už na nižší obrátky mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nešleháme…
Hrníčky vhodné na pečení snášející teplotu cca 180 °C vymažeme máslem a vysypeme piškotovou drtí. Piškoty můžeme buď nastrouhat nebo použít sekáček potravin.Z bílků…
V tomto osvěžujícím letním dezertu si vychutnáme sladké a šťavnaté meruňky ochucené rumem, jemný krém z mascarpone a křupavý griliáš. Všechny ingredience spolu dobře…
Tento francouzský dezert je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Podáváme ho ještě horký, aby si udržel svůj objem. Do suflé přidáme plátky jahod, jejich šťavnatost…
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
Každé křidélko je grilováno k dokonalosti, získávajíc křupavou kůrku a neodolatelnou pikantní chuť. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky výrazných chutí a…
Tento dezert s trochou alkoholu je perfektní osvěžení do horkých dní. Pohárky plníme smetanovým krémem, ovocným pyré a na závěr celým ovocem. Po zamražení bábovičky…
Různé ovocné poháry se připravují nejen pro dny sváteční, ale taktéž i všední. U těchto jablečných pohárů jistě uvítáte rychlou přípravu, skládají se pouze z jablek…
Listové těsto je skvělé svojí variabilitou, jelikož z něj můžeme upéct prakticky cokoliv. K Velikonocům tak můžeme připravit krásná plněná vajíčka. Dovnitř upečených…
Tento recept přináší skvělý nápad, jak použít listy na výrobu krásných čokoládových lístků. Lahodný dezert s jemným kávovým krémem, zasypaný čokoládovými lístky zaujme…
Metyja je sladkým jídlem, dezertem, původem ze Slovácka. Jde o spojení vařených a rozmačkaných brambor s povidly, mákem a cukrem. Nahoru můžeme doplnit také zakysanou…
Meruňkové košíčky, s máslovo-tvarohovým krémem, jsou skvělou sladkou jednohubkou na rodinnou oslavu nebo jen tak, k posezení s přáteli. Košíčky zdobíme lístkem meduňky,…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu, meduňku nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné…
Po vyčerpávající zimě můžeme tělo posílit tímto chutným a svěžím nápojem. Sladké jablko, med, voňavou meduňku a osvěžující limetku doplníme mladým osením, které v sobě…