Nadýchaný hrnečkový perník
Recept ještě nebyl hodnocenPerník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 195 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 1,50 g |
| – nasycené | 1,00 g |
| – nenasycené | 0,44 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,04 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 4,90 g |
| – cukry | 4,90 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a…
Nekynuté lívance podle tohoto receptu připravíte rychle a snadno. Místo droždí postačí kypřicí prášek a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky jsou…
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Jeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním řetězci, stejně jako oblíbené…
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Jednoduchý recept na velmi oblíbené vafle - suroviny pouze smícháme do těsta a po částech upečeme ve vaflovači. Ozdobit už můžeme podle zvyklostí, třeba čerstvým ovocem…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše…
Jednoduchá hrníčková bábovka je hotová raz dva. Upečte ji rodině na snídani nebo ke kávě pro návštěvu. Taková bábovka chutná skvěle a přitom její výroba je tak snadná,…
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou…
Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct…
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým…
Toužíte po kyprém a vláčném makovníku? Vyzkoušejte tento osvědčený hrníčkový recept. Těsto stihnete ušlehat dřív než se zahřeje trouba a výsledkem je skvělý moučník, na…
Hladká a jemná krémová pórková polévka je díky zeleninovému vývaru plná chuti. Je zahuštěná voňavou máslovou jíškou a zjemněná smetanou. Na talíři bude polévce slušet…
Rychlá jednoduchá hrníčková bábovka, kterou můžete upéct ke snídani pro rodinu i ke kávě pro návštěvu. Připravit ji zvládnete s minimem nádobí třeba i na chalupě. Díky…
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Palačinky milují děti i dospělí. Sladké a nadýchané těsto, které je rychle připraveno a na pánvičce do pár minut zezlátne. Namazat jej můžete marmeládou, nutellou,…
Kynuté přílohové knedlíky jsou doménou české kuchyně. Říká se, že se žena může vdávat, teprve až se naučí dobré knedlíky. Díky našemu receptu se vám knedlíky povedou…
Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí…
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
Opět jste nesnědli banány zavčasu a ty přezrálé nikdo nechce? Připravte si během chvíle úžasnou snídani v podobě těchto lívanců, jejichž základ tvoří právě banán. Jsou…
Pokud potřebujete připravit rychlou svačinku pro děti, upečte jim muffiny. Sladké minibábovičky udělají dětem radost a s tímto receptem je budete mít hotové raz dva.…