 
	
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Recept ještě nebyl hodnocenMořská štika v křupavé bylinkové krustě přijde k chuti jako rychlý oběd či večeře. Porce ryby stačí jednoduše obalit ve směsi koření, bylinek, mouky a škrobu a usmažit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 249 kJ / 60 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g | 
| Tuky | 0,40 g | 
| – nasycené | 0,06 g | 
| – nenasycené | 0,18 g | 
| –– mononenasycené | 0,11 g | 
| –– polynenasycené | 0,07 g | 
| ––– omega 3 | 0,04 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 60 mg | 
| Sodík | 48 mg | 
| Sůl | 0,12 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
| – cukry | 0,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě přijde k chuti jako rychlý oběd či večeře. Porce ryby stačí jednoduše obalit ve směsi koření, bylinek, mouky a škrobu a usmažit…
	
			 
	
Ryby bychom měli zařazovat do jídelníčku pravidelně, protože nám nabízejí mnoho zdravotních benefitů. Mořská štika má nasládlou chuť s nádechem mořské soli a hodí se pro…
	
			 
	
Filety zakápneme olejem, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.. Rozehřejeme si olivový olej a na něm filety z obou stran opékáme. Přihodíme na hranolky nakrájený…
	
			 
	
Křupavé smažené karbanátky jsou oblíbené a rychlé jídlo. Skvěle chutnají i připravené z rybího masa. Podáváme je s batátovým pyré. To zaujme jemnou nasládlou chutí,…
	
			 
	
Filé z mořské štiky s rajčaty je jednoduchý a elegantní pokrm, který vyniká jemnou chutí ryby doplněnou šťavnatostí rajčat a čerstvým koriandrem. Díky rychlému pečení si…
	
			 
	
Filety si osušíme a pokud možno nesolíme, tvarůžky a vegeta stačí. Obalíme je v hladké mouce a potřeme těstíčkem, které umícháme z výše uvedených ingrediencí. Toto…
	
			 
	
Rybí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem, pokapeme je citrónovou šťávou a jen lehce osolíme V jednom talíři si smícháme hrubou mouku se vším kořením, v…
	
			 
	
Štiku osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku s olivovým olejem, poklademe plátky másla, mírně podlijeme, přidáme snítky máty, pokrájené…
	
			 
	
Filety osušíme, pokapeme citrónem, osolíme, okmínujeme.Smažíme na másle z obou stran do růžova.Podáváme se salátem - viz příloha.
	
			 
	
Filety vysušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olej a rybí kousky zprudka opečeme. Ztlumíme plamen, přidáme rybí omáčku, zázvor a necháme chvíli dusit. Před…
	
			 
	
Nejprve uděláme citronovo bylinkové máslo utřením všech surovin lžící v malé mističce. Přendáme na kousek potravinářské fólie, vytvoříme váleček a dáme ztuhnout do…
	
			 
	
Rybu očistíme, odstraníme páteř, ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme koriandrem (můžeme použít pepř místo koriandru).Rajčátka rozpůlíme a cibulku očistíme a…
	
			 
	
Salat (ala zavinac) z morske stiky 1/Nakrajime si nejdrive rybu na kousky, cibuli na kolecka a pripravime si zeli s mrkvi a moravanku /zeleninu/ a pak tyto suroviny…
	
			 
	
Necháme si jednu filetu v celku a ostatní nakrájíme na kousky, které osmažíme na olivovém oleji. Osolíme a přidáme červenou sladkou papriku. Na pánvi prudce osmahneme…
	
			 
	
Rýže je dobrým zdrojem škrobu, bílkovin a vlákniny, ale neobsahuje lepek. Ve spojení s mořskou štikou, také nazývanou hejk, která má bílé maso, je pevnější struktury a…
	
			 
	
Rybí filety osolíme, posypeme kmínem, zakapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou hlívou. Zakapeme šťávou z citronu a necháme cca 1 hodinu v chladu.Vložíme do…
	
			 
	
Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu). Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané…
	
			 
	
Ryby si uvaříme společně s kořením, libovolnou zeleninou a osolíme. Vaříme asi 15 minut. Pak rybu vyndáme a nadrobno pokrájíme a necháme vyćhladnout. Vedle si…
	
			 
	
Mořskou štiku nakrájíme na podkovy, pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. V kastrole rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na kolečka…
	
			 
	
Na teflonové pánvi si rozehřejeme máslo a osolíme je (ne rybu, jen máslo, vynikne chuť ryby).Filety smažíme z obou stran dorůžova.Celer očistíme a nakrájíme hranolky,…
	
			 
	
Z oleje, chilli, cukru a zbytku přísad připravíme marinádu. Štiku nakrájíme na větší kousky. Vmícháme marinádu a rybku pěkně marinádou obalíme.Odložíme do druhého dne do…
	
			 
	
Rybu nakrajime na hranolky. Osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou stavou. Připravíme misky na obalovani. Do jedné mouku, do druhé vajíčko a trochu mléka a…
	
			 
	
Filety z mořské štiky necháme téměř rozmrazit. Dobře je osušíme a přepůlíme. Bývají dost dlouhé a hůře se s nimi při smažení manipuluje. Do misky dáme rýžovou krupičku…
	
			 
	
Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté…
	
			 
		
	
			 
		
	
			