Mořská štika pečená s rajčaty, cuketou a rozmarýnem
Recept ještě nebyl hodnocenRyby bychom měli do našeho jídelníčku zařazovat pravidelně. Nabízejí spoustu benefitů pro náš organismus. Maso mořské štiky má mírně sladkou chuť s lehkým nádechem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 249 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,11 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ryby bychom měli do našeho jídelníčku zařazovat pravidelně. Nabízejí spoustu benefitů pro náš organismus. Maso mořské štiky má mírně sladkou chuť s lehkým nádechem…
Rybí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem, pokapeme je citrónovou šťávou a jen lehce osolíme V jednom talíři si smícháme hrubou mouku se vším kořením, v…
Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté…
Bramborové kuličky: Brambory oškrabeme a nastrouháme. Zahustíme moukou nebo krupicí do potřebné konzistence na tvarování kuliček a osolíme. Vytvoříme malé kuličky, které…
Nejprve uděláme citronovo bylinkové máslo utřením všech surovin lžící v malé mističce. Přendáme na kousek potravinářské fólie, vytvoříme váleček a dáme ztuhnout do…
Rybu očistíme, odstraníme páteř, ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme koriandrem (můžeme použít pepř místo koriandru).Rajčátka rozpůlíme a cibulku očistíme a…
Na teflonové pánvi si rozehřejeme máslo a osolíme je (ne rybu, jen máslo, vynikne chuť ryby).Filety smažíme z obou stran dorůžova.Celer očistíme a nakrájíme hranolky,…
Štiku osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku s olivovým olejem, poklademe plátky másla, mírně podlijeme, přidáme snítky máty, pokrájené…
Rybu nakrajime na hranolky. Osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou stavou. Připravíme misky na obalovani. Do jedné mouku, do druhé vajíčko a trochu mléka a…
Křupavé smažené karbanátky jsou oblíbené a rychlé jídlo. Skvěle chutnají i připravené z rybího masa. Podáváme je s batátovým pyré. To zaujme jemnou nasládlou chutí,…
Filety vysušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olej a rybí kousky zprudka opečeme. Ztlumíme plamen, přidáme rybí omáčku, zázvor a necháme chvíli dusit. Před…
Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na " céčka ". Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a…
Rybu opláchneme vodou, dáme do pekáčku a posypeme z obou stran kořením, solí a bylinkami. Zakápneme olivovým olejem a trochou vody. Dáme péci zakryté alobalem na 200…
Filety osušíme, okořeníme a nakrájíme na proužky. Brokolicové růžičky rozebereme na malinké 1-2cm pidirůžičky a krátce povaříme (příp. dáme do misky s 2cm vody a v MT 2…
Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu). Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané…
Ryby si uvaříme společně s kořením, libovolnou zeleninou a osolíme. Vaříme asi 15 minut. Pak rybu vyndáme a nadrobno pokrájíme a necháme vyćhladnout. Vedle si…
Filety zakápneme olejem, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.. Rozehřejeme si olivový olej a na něm filety z obou stran opékáme. Přihodíme na hranolky nakrájený…
Filety si osušíme a pokud možno nesolíme, tvarůžky a vegeta stačí. Obalíme je v hladké mouce a potřeme těstíčkem, které umícháme z výše uvedených ingrediencí. Toto…
Necháme si jednu filetu v celku a ostatní nakrájíme na kousky, které osmažíme na olivovém oleji. Osolíme a přidáme červenou sladkou papriku. Na pánvi prudce osmahneme…
Rýže je dobrým zdrojem škrobu, bílkovin a vlákniny, ale neobsahuje lepek. Ve spojení s mořskou štikou, také nazývanou hejk, která má bílé maso, je pevnější struktury a…
Mořskou štiku nakrájíme na podkovy, pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. V kastrole rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na kolečka…
Rybí filety osolíme, posypeme kmínem, zakapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou hlívou. Zakapeme šťávou z citronu a necháme cca 1 hodinu v chladu.Vložíme do…
Salat (ala zavinac) z morske stiky 1/Nakrajime si nejdrive rybu na kousky, cibuli na kolecka a pripravime si zeli s mrkvi a moravanku /zeleninu/ a pak tyto suroviny…
Z oleje, chilli, cukru a zbytku přísad připravíme marinádu. Štiku nakrájíme na větší kousky. Vmícháme marinádu a rybku pěkně marinádou obalíme.Odložíme do druhého dne do…