Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 35 minut 4 -6 porcí Ryby 20 názorů

Suroviny

600 gramů z mořské štiky (6 medailonků)
1 pórek
1 cibule
sůl
pepř
3 cm zázvoru
1 malá chilli paprička
petrželka
3 lžíce strouhaného sýra
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hořčice
2-3 lžíce oleje
1 lžíce mandlí
30 gramů másla
šťává z citronu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky si necháme rozmrazit, osušíme je, potřeme hořčicí a pokapeme citronem, posypeme kmínem, opepříme, přidáme pokrájený pórek a cibuli, nakrájenou chilli papričku, zázvor na kousky, 1 lžíci nasekané petrželky a vložíme vše na pekáček s olejem.

  2. Pečeme do měkka a nakonec vmícháme máslo, zaprášíme polohrubou moukou.

  3. Na závěr vmícháme strouhaný sýr a posypeme mandlemi. (Mandle se nemusí dávat, měla jsem doma zbytek na stole.)

Poznámka

Štikozubec obecný je loven gillnety (svislá síť do které se ryba zamotá za skřele), longliningem - (dlouhá lovná šňůra se stovkami až tisíci navázaných háčků), vlečnými sítěmi vedenými u dna a párovými vlečnými sítěmi vedenými mezi dvěma plavidly. Gillnety pro hejky jsou známy vysokým podílem chycených nedospělých ryb, které jsou odhozeny a také zabíjí delfíny a sviňuchy. Párové vlečné sítě jsou spojovány s nechtěným chycením delfínů.

V severovýchodním Atlantiku se obsádka štikozubce obecného dělí na severní a jižní. Zatímco jižní obsádka byla po léta drancována a vědci doporučili snížit množství zde ulovených štikozubců, stavy štikozubců v severní části se zotavily z vyčerpání, ke kterému došlo v devadesátých letech. Populace štikozubce argentinského byly během devadesátých let vyloveny a po omezeních, která následovala, se pomalu zotavují.

Samice štikozubce obecného dospívá až v sedmi nebo osmi letech. Podle vědců je tento fakt důvodem toho, že populace nejen štikozubce obecného, ale i novozélandského a argentinského, jsou velmi zranitelné před rybářským tlakem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

  • misza misza

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: takové medajlonky budou mít zítra v Penny!! Už jsem si to napsala do poznámek na mobilu a určitě je budu mít :-p
    Ivo, moc hezké, super inspirace, to já můžu;-):yes: Ta poslední upravená fotka je hodně zajímavá!!:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)krásný receptík :-* ukládám vyzkouším :-D:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • Daniella O.: On byl totiž tak dobrý, že i 1 kg a kousek se snědl do dvou dnů, já moc většinou nejím to, co dělám, jen málo, ale toto chladné bylo namkové :-p, musím zopakovat,ale chce to jíst a nenechávat dlouho, no on ten salátek móc dlouho nezůstane:-))

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Ivanko, salatek uz je ulozeny v oblibenych, ceka na realizaci....:-D:yes::-K. Dekuji za tip, nejak nestiham a dobre receptiky potom prehlednu....:-//. Dik...:-K

    Odpovědět

  • zizala: Já ale taky, v jakékoliv podobě, nevím, co to je? Jen uzené makrely mi dělají těžko:-S, ale jak to voní a já je nemůžu,:-( to je trest pro mne, ryby jen jak někde vidim a už tam stojím,:-D neměla jsem ještě úhoře, ten prý je super, žralok je dobrý, ale dost mastný, no prostě jeje jeje:-K:-K:-):-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    varilamyskakasicku: No, pokud jde o mne, já bych ryby mohla obden :-p:-p

    Odpovědět

  • Daniella O.:
    Daniellko, koukni se u mne na recept na rybí salát, byl nedávno taky z této ryby, ale ten vážně byl moooooc a moooc dobrý, jukni:-K:-K:-)

    Odpovědět

  • zizala: \taky koukám, já už jedu dlouho teď na rybkách, :-K

    Odpovědět

  • :-):-p Daniella O.: Děkuji, Danielko, tak jsme dvě, i já:-K

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Proc sem lezu, kdyz mam hlad????:-//. Ivanko, krasna rybka, jsem na ne ujeta.....:yes::yes::-K +8.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dneska se tu sešlo tolik krásných rybích receptů, že bych měla problém si vybrat jen jeden :-8;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova:Děkuji, Aničko, hodná:-K:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma dobrota:-p+:yes:a moc hezky nafocená:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

Předchozí 1 2

Tématické fráze: štikozubec argentinský štikozubec kapský štikozubec argentinský recepty štikozubec mořský štikozubec kapsky recept štikozubec medailonky z morske stiky mořská štika kapská štikozubec mořský recepty kapská štika kapská štika štikozubec kapský recepty žralok na bylinkách štikozubec argentinský recept štikozubec recepty štikozubec obecný štikozubec recept štika kapská štikozubec mořský recept svinucha recept