Smažený hejk v pikantním těstíčku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 1 názor

Suroviny

4 ks mořské štiky (ryby hejk)- kuchaná bez hlavy
3 PL kořeněné směsi „Hraška pikant“
petrželová nať
voda
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).

  2. Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.

  3. Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.

  4. Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Smažený hejk v pikantním těstíčku

  • zizala zizala

    Mňááám, hejka máme rádi, takhle jsem ho ještě nedělala:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hejk hejk recept recept na hejka ryba hejk recepty z hejka jak připravit hejka priprava hejka hejk mořská štika recepty na hejka mořský hejk hejk recepty mořská štika hejk ryba hejk recepty hejk ryba obalovaný hejk smažený heik ryba hejk recept morska ryba hejk hejk v pivním těstíčku ryba v pikantním těstíčku

Zapomněl/a jsem heslo