Smažený hejk v pikantním těstíčku

Ryby Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Ryby Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Suroviny 4 porce

4 ks mořské štiky (ryby hejk)- kuchaná bez hlavy
3 PL kořeněné směsi „Hraška pikant“
petrželová nať
voda
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).

  2. Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.

  3. Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.

  4. Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu Smažený hejk v pikantním těstíčku

Tématické fráze: hejk ryba hejk hejk recept recept na hejka jak připravit hejka recepty z hejka ryba hejk recepty priprava hejka hejk mořská štika recepty na hejka mořský hejk hejk recepty ryba hejk recept mořská štika hejk hejk ryba obalovaný hejk smažený heik morska ryba hejk recept hejk hejk v pivním těstíčku