Mořská štika s kapary a mátou

Suroviny 2 porce

600 g mořská štika - vykuchaná, bez hlavy
1 velké rajče
1 lžíce kapary
2 velké snítky máty
3 lžíce olivového oleje
3 plátky másla
sůl
bílý pepř
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Štiku osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku s olivovým olejem, poklademe plátky másla, mírně podlijeme, přidáme snítky máty, pokrájené rajské a dáme péct do vyhřáté trouby / cca 180°C / na přibližně 30 minut. Před koncem pečení vmícháme kapary.

  2. Vyndáme snítky máty a servírujeme s vařenými bramborami nebo jen s bagetkou a se sklenkou bílého suchého vína.

Komentáře k receptu Mořská štika s kapary a mátou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak dlouho péct štiku mořská štika recepty mořska štika mořska stika recept jak péct štiku jak dlouho se pect stiku štika jak dlouho péct mořská štika bez hlavy recepty mořská stika stika na kaparech mořská štika bez hlavy recept jak dlouho péct mořskou štiku recept na mořské štiky recepty ze štiky štika na kmíně recepty na štiky hlava štiky mořská štika na másle recept na morskou stiku mořská štika v troubě