Dobroty z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenPohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 954 kJ / 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 68,00 g |
– nasycené | 63,00 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 11,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Strouhané koláče jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchou a rychlou přípravu. Kromě toho jsou velmi vláčné díky množství náplně, nejčastěji tvarohové. Nebojte se…
Strouhané koláče jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchou a rychlou přípravu. Kromě toho jsou velmi vláčné díky množství náplně, nejčastěji tvarohové. Nebojte se…
Připravíme si koláčovou formu, kterou vysteleme papírem na pečení nebo vypláchneme studenou vodou. Lístkové těsto si rozdělíme na menší a větší polovinu. Obě částí…
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme olej a po částech přiléváme vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem,…
Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte.Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte.Do…
Jablka oloupeme, nastrouháme (případně vyklopíme ze sklenice), promícháme s cukrem a rozmíchanými vejci. Necháme asi 10 minut stát. Pak přidáme rozehřátý prochladlý tuk,…
Potěšte své blízké jogurtovou buchtou, která je plná ovoce a bohatě posypaná křupavou drobenkou. Jaké ovoce zvolíte, je jen na vás, skvěle chutná s třešněmi, nebo…
Pokud si rádi dopřejete něco na zub, ale zároveň se snažíte stravovat zdravěji, máme pro vás recept na makovec bez mouky a cukru. Je slazený pouze xylitolem a místo…
Prošívaná deka je klasická buchta, známá díky pěkné tvarohové mřížce. Tento dezert můžeme připravit i v letní verzi tak, že do vzniklé mřížky naskládáme oblíbené sezónní…
Jemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.Těsto nalijeme do…
Nejprve z povoleného (změklého) másla, žloutků a cukrů vyšleháme nadýchanou pěnu, do které opatrně vmícháme obě mouky. Směs je podstatně řidší než na klasické linecké…
Nízkosacharidové dezerty se v zásadě neliší od standardních, jen bílou mouku nahradíme mandlovou a kokosovou, a použijeme low carb sladidlo. Křehké těsto, náplň z…
Nízkosacharidové dezerty se v zásadě neliší od standardních, jen bílou mouku nahradíme mandlovou a kokosovou, a použijeme low carb sladidlo. Křehké těsto, náplň z…
Nejprve si připravte formu na bábovku a důkladně ji vymažte máslem. Tato forma má průměr 21 cm. Pokud máte menší, použijte ji.Do mísy od robota dejte máslo, arašídové…
Švestky opereme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na poloviny. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháváme celá vejce, špetku soli,…
Vláčné buchty z nadýchaného těsta s lahodným krémem jsou vždy hitem. Máme pro vás recept na moučník, který vás vynese do nebes. Krém příjemně chutná i voní po kokosu a…
Tvarohové knedlíky zná snad každý, je to jídlo našeho dětství. Meruňkové, jahodové, švestkové, bohatě sypané tvarohem a zakápnuté máslem. Máme pro vás trochu jiný recept…
Dýňový dort v netradičním pojetí, bez lepku a bez cukru, který je šikovně nahrazený sladidlem. Vláčný a šťavnatý dýňový korpus je potřený vrstvou tvarohového krému a…
Laskonky patří mezi klasiku našich cukráren. Lehké a křehké cukroví naplněné lahodným krémem. Podle našeho receptu si můžete připravit dokonalé laskonky přímo u vás doma…
Lehká a nadýchaná tvarohovo-kokosová bábovka bez mouky je skvělá volba pro všechny, kdo hledají zdravější alternativu klasického moučníku. Díky kombinaci tvarohu a…
Z bílků ušleháme sníh, přidáme krystalový cukr a ušleháme do tuha. Postupně přimícháme žloutky a zlehka ručně vmícháme smíchanou mouku, ořechy a kakao. Těsto vlijeme do…
Korpus připravím smícháním mouky, soli, jedle sody, cukru a kakaa. Postupně zašlehám vejce, olej, jogurt, mléko a nakonec i nasekanou čokoládu. Směs vliju do vymazané…
Do nejednoho cukroví patří zapracovat pouze žloutek a zbylé bílky se zatím kupí v ledničce, dokud je nepoužijeme na výrobu jiného cukroví, nebo třeba tohoto chlebíčku.…