Masové kuličky s jablky, cuketou a ovesnými vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenOvesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout. Jablka omyjeme, zbavíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout. Jablka omyjeme, zbavíme…
Začínáme zcela netradičně tím, že zalijeme mandle horkou vodou a jakmile jdou snadno od slupky, oloupeme je. Mezitím si omyjeme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme ho na…
Do vymazaného pekáče poklademe brambory,promísené s cibulí, pepřem, solí a kořením. Rozmraženou sekanou okořeníme solí, pepřem a kuřecím kořením, smícháme se…
Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky - mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka…
Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme…
Vejce našleháme se škrobovou moučkou, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a nakrájenou pažitku. Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky, naklepeme a osolíme. Takto…
Těsto: Celá vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přišleháme olej, mléko, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout. Krém:…
Den předem uvaříme brambory. Další den je nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi.Tvoříme vdolečky, které smažíme v rozpáleném tuku.Podáváme s libovolnou…
Nadýchanou piškotovou roládu naplníme krémem ze šlehačky, zakysané smetany a borůvkami. Na povrchu roládu ozdobíme kakaovým krémem. Sladký jemný krém a nakyslé borůvky…
Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli.…
Tyto lehké, vzdušné a lahodně kokosové kousky jsou jako malé obláčky slasti. Každé sousto se rozplývá na jazyku a unese vás do zimního ráje plného šťavnatého kokosu a…
Z prísad vypracujeme krehké cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Medzitým necháme šľahať vajce, cukor, citrónovú kôru, škrobovú múčku, a škoricu, až kým…
1/Nakrajime si cibuli na kosticky, cesnek na platky a v hlubokem hrnci zpenime vse na oleji a promichame tak, aby se cesnek neprichytil. 2/Mezitim si ocistime a…
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. 2. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. 3. Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte. 4. Na rozpáleném másle…
Anýz je jedním z typického koření, které nesmí o Vánocích v cukroví chybět. Dodává pokrmům specifickou vůni a chuť. Nadýchané těsto tvarujeme do malých kupiček, které…
Nepečený kakaový srnčí hřbet s piškoty je oblíbený dezert, který zvládnete připravit bez trouby. Spojení kakaového krému a piškotů s vůní rumu vytváří neodolatelnou…
Pokud vám zbylo zeleninové rizoto od oběda a nevíte jak jej upotřebit, můžete z něj připravit chutné pečené karbanátky. Postačí jen přidat pár suroviny, obalit v…
6 žloutků utřeme s cukrem do hladké hmoty, 5 bílků ušleháme v tuhý sníh a zamícháme ho do žloutkového krému. Do toho prosijeme mouku a škrobovou moučku. Pak těsto…
Maso dobře vymícháme se žloutkem. Přidáme ostatní přísady a necháme cca 30 minut v chladu odležet.Poté mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v oleji a…
1.čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs. 2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek…
Na přípravu této dobré a šťavnaté sekané nepotřebujete žádné maso. Základ tvoří uvařený a nastrouhaný celer, ke kterému přidáte další zeleninu. Sekanou upečte v troubě…
1.čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs. 2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek…
Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, vejcem, chilli, vínem, bambusovými výhonky nebo osmaženými nudličkami celeru, přidáme jemně nasekané houby, zázvor, sůl, cukr…
Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se…