Slané vdolky z tvarohu a brambor
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem uvaříme brambory. Další den je nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi.Tvoříme vdolečky, které smažíme v rozpáleném tuku.Podáváme s libovolnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem uvaříme brambory. Další den je nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi.Tvoříme vdolečky, které smažíme v rozpáleném tuku.Podáváme s libovolnou…
Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli.…
Tyto lehké, vzdušné a lahodně kokosové kousky jsou jako malé obláčky slasti. Každé sousto se rozplývá na jazyku a unese vás do zimního ráje plného šťavnatého kokosu a…
V širokém kastrolu zpěníme na másle s olejem a na plátečky nakrájeným špekem cibuli. Mezitím nakrájíme maso na nudličky a obalíme ve škrobu. Přidáme maso k cibulce,…
Jedním ze sladkých pokrmů, které jsou u nás v oblibě, jsou ovocné knedlíky. V tomto receptu však nebudeme balit ovoce do těsta, nýbrž vytvoříme malé knedlíčky, které až…
Anýz je jedním z typického koření, které nesmí o Vánocích v cukroví chybět. Dodává pokrmům specifickou vůni a chuť. Nadýchané těsto tvarujeme do malých kupiček, které…
Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi. Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným…
Prosátou mouku a škrobovou moučku dáme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce, osolíme, přidáme na kousky nasekané máslo a pomocí vody vytvoříme hladké, nelepivé těsto.…
Nepečený kakaový srnčí hřbet s piškoty je oblíbený dezert, který zvládnete připravit bez trouby. Spojení kakaového krému a piškotů s vůní rumu vytváří neodolatelnou…
Pokud vám zbylo zeleninové rizoto od oběda a nevíte jak jej upotřebit, můžete z něj připravit chutné pečené karbanátky. Postačí jen přidat pár suroviny, obalit v…
1. Vejce ušleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny. Přidáme cukr a rumovou přísadu do pečení a šleháme dál, dokud nevznikne hladký krém. Vmícháme mandle. Mouku promícháme…
Originální, chutné a dokonale syté! Květákové koule plněné vařeným vejcem spojují jemnost květákového těsta s překvapením uvnitř. Tento netradiční recept je skvělou…
Maso dobře vymícháme se žloutkem. Přidáme ostatní přísady a necháme cca 30 minut v chladu odležet.Poté mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v oleji a…
Na přípravu této dobré a šťavnaté sekané nepotřebujete žádné maso. Základ tvoří uvařený a nastrouhaný celer, ke kterému přidáte další zeleninu. Sekanou upečte v troubě…
Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, vejcem, chilli, vínem, bambusovými výhonky nebo osmaženými nudličkami celeru, přidáme jemně nasekané houby, zázvor, sůl, cukr…
Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněťte, podle potřeby přidejte 1 až 2 lžíce studené vody. Těsto zabalte do mikrotenové fólie a přibližně za hodinu uložte do…
Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo,…
Na 1 kg kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky (ne nudličky) 3-5 mm napříč prsem potřebuješ toto: Samotná tepelná úprava je to nejdůležitější. Nejprve orestuji na…
Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu.Ve velké hluboké pánvi…
Připravíme marinádu na maso. Smícháme dvě lžíce oleje, dvě lžíce sójové omáčky, lžíci medu, lžíci kečupu a ½ lžičky kořenící směsi na čínu. Krůtí maso nakrájíme na…
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný…
Jedním z mnoha oblíbených asijských jídel jsou jarní závitky. Závitky z tenkého pšeničného těsta naplníme bohatou náplní ze zeleniny a masa a osmažíme dokřupava. Náplň…
Jedním z mnoha oblíbených asijských jídel jsou jarní závitky. Závitky z tenkého pšeničného těsta naplníme bohatou náplní ze zeleniny a masa a osmažíme dokřupava. Náplň…