Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné kedlubny podle babičky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Naše babičky jsou studnicemi vyzkoušených receptů na kterých si pochutná celá rodina. Čerstvé kedlubny můžete vydlabat, naplnit masovou směsí a zapéct. Vašim strávníkům se budou dělat boule za ušima.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 911 kJ /
457 kcal
Bílkoviny26,83 g
Tuky19,28 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy39,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny a mrkev oloupeme, kedlubny vodorovně překrojíme v půlce a vydlabeme z nich dužinu, nejlépe vykrajovátkem na kuličky nebo kávovou lžičkou. Krok 2: Dáme je do kastrolku a 4-5 minut je předváříme. Dužinu použijeme třeba do polévky nebo dáme okolo naplněných kedluben. Krok 3: Kedlubny z kastrolku hned vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Maso ze sekané (pozor – je dost osolené) smícháme s nastrouhanou mrkví, 1 nadrobno pokrájeným plátkem anglické slaniny, rýží a kořením. Promícháme, aby se suroviny spojily. Krok 4: Předvařené kedlubny plníme připravenou nádivkou. Dáme do zapékací mísy, trochu podlijeme nepatrně osolenou vodou nebo zeleninovým nebo kuřecím vývarem, na každou půlku kedlubny přidáme lísteček másla a pečeme při 180º C do změknutí kedluben. Krok 5: Poléváme výpekem a ke konci pečení pokryjeme každou naplněnou kedlubnu přiměřeně velkým plátkem anglické slaniny. Výpek můžeme (ale nemusíme) trochu zahustit hotovou jíškou nebo škrobovou moučkou. Krok 6: Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo i s domácím kompotem.
Dělala jsem na zkoušku a je to opravdu moc dobré, měla jsem to k večeři jen s chlebem.

TIP: Kedlubny - nejlepší recepty

Zveřejněno 12. 4. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Na 4 porce bych použila celou šišku "Drůbeží sekané".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kedlubny podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L38r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kedlubny podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L38r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kedlubny recepty, recepty z kedlubny, kedlubny plněné, recept plněné kedlubny, plněné kedlubny

Suroviny:
kedlubna, sekaná drůbeží, mrkev, rýže, slanina anglická, kmín mletý, koření grilovací, máslo, moučka škrobová

Přidat fotografie receptu