Slovenský krémeš
Recept ještě nebyl hodnocenKrémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
Švestkový koláč je jednoduchý a šťavnatý moučník plný podzimní chuti. Jemné těsto se dokonale spojuje se sladkými švestkami, vytvářejíc lahodný dezert, který potěší vaše…
Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience (kromě meruněk). Doporučuji mléko přilévat postupně, může se stát, že budete potřebovat méně i více, záleží na mouce, tvarohu…
Kynuté meruňkové knedlíky jsou v top arzenálu našich nejoblíbenějších dětských i dospěláckých jídel. Plný talíř horkých knedlíků politých máslem, posypaných tvarohem a…
I bez vajec můžete upéct velice dobrý moučník, například tento jednoduchý a velice dobrý makovec. Zkuste tento ověřený hrníčkový recept na skvělý moučník, který zvládne…
Houskový knedlík je typickou českou přílohou k hlavnímu chodu a receptů na jeho přípravu je nespočet. Knedlíky, které uvaříme podle tohoto receptu v hrnci na utěrce…
Klasické hrk-hrk řezy s mandarinkami zná téměř každá hospodyňka. Jsou osvěžující, šťavnaté a lehoučké. S nadcházejícím chladným obdobím ale tíhneme spíše k jablkům,…
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě…
Milujete bramborové krokety, ale hledáte zdravější alternativu? Vyzkoušejte jejich pečenou verzi! Bramborové krokety z trouby jsou krásně křupavé, nadýchané a připravíte…
Švestkové knedlíky patří k nejoblíbenějším sladkým pokrmům české kuchyně. Nadýchané těsto a šťavnaté ovoce vytváří harmonii chutí, která potěší malé i velké. Nejlépe…
POSTUP NA GULÁŠ: Maso nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejte sádlo a osmažte a něm cibulku. Až bude cibulka zlátnout, přidejte maso a dál…
Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované brambory a mouku s práškem do pečiva. Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr.…
Celá vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Do té po lžících zašleháme rozehřáté vlažné máslo, které ale musí být stále tekuté, a nakonec i…
Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí. Spustíme program na přípravu těsta.…
Prisady na buchtu(krome ovoce)smichame v mise, aby nezustaly hrudky. Vymazeme si plech olejem a vysypeme hrubou moukou. na plech vylijeme testo a rozlozime na nej bud…
Dort lesní mech, který vypadá úžasně a chutná skvěle, by chtěl každý. Podle receptu poměrně snadno vytvoříte tuto efektní nádheru, obsah špenátu chuť dortu nijak…
Nejlepší letní moučníky jsou ty, které připravíme rychle, většinou ze surovin, která máme běžně doma a jsou plné čerstvého a voňavého ovoce. Tuto buchtu s malinami si…
Tvarohová bublanina je moučník, do kterého se hodí téměř jakékoliv ovoce. Těsto je díky tvarohu vláčné a jemné. Navíc patří mezi rychlé a jednoduché moučníky, zvládne ji…
Skvělý šťavnatý kakaový perník s cuketou je z těch moučníků, které se vždy povedou. Jeho příprava neskrývá žádné komplikace a tak ho zvládne opravdu každý. Dle chuti…
Brokolici uvaříme asi 10 minut v páře a pak ji přendáme do misky se studenou vodou, aby si zachovala barvu.Šunku opečeme na oleji, přidáme smetanu, nivu, česnek, osolíme…
Suroviny dáme do pekárny a necháme zpracovat na program Těsto, po pípnutí přidáme bylinky. Z vykynutého těsta uděláme dva knedlíky, které po nakynutí svým obvyklým…
Všechny ingredience smícháme, nejprve sypké, pak přidáme olej, vejce a limonádu - může být i sodovka s pomerančovou šťávou, důležité je, aby byla sycená, bublinky těsto…