Dort vánoční
Recept ještě nebyl hodnocenCelá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…
Kdo miluje houby a zároveň vyhledává rychlé, jednoduché a dobré recepty, je tu správně. O pečení se postará remoska, vy už pak jen můžete servírovat. Hodí se k němu jak…
Hrníčkové koláče jsou jedny z nejvděčnějších. Žádné vážení, jen smíchat. Vrstva tvarohovo - pudinkové náplně bude skvělé podloží pro jakékoliv letní i konzervované…
Na podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Překvapte své blízké koláčem, který je doslova plný meruněk a třešní. Obzvlášť v letním období, kdy máme dostatek čerstvého ovoce, přijde recept na tento koláč vhod.…
Pěry jsou velké, nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko. Pocházejí z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Se začátkem podzimu přichází oblíbená dýňová sezona, která láká k přípravě sladkých dobrot. Dýni můžete využít i do moučníků - tato krásně vláčná mramorovaná dýňová…
Houskový knedlík je typickou českou přílohou k hlavnímu chodu a receptů na jeho přípravu je nespočet. Knedlíky, které uvaříte podle tohoto receptu v hrnci na utěrce,…
Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká…
Plněné ořechy jsou klasikou na vánočním stole. Z tohoto množství surovin jich budete mít opravdu hodně. Určitě si je ale můžete upéct třeba jen ze třetinového množství,…
Studené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme rohlíky, mouku a všechny ostatní ingredience a vše pomalu a důkladně prohněteme. Mezitím si dáme do většího…
„Šmorn“ je zkomolenina původního německého výrazu schmoren, což znamená smažit či pražit. Toto prastaré jídlo má mnoho podob jak slaných, tak sladkých. Někdo opéká na…
Dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Místo dortové formy můžeme použít menší pekáček či bábovkovou formu. V dostatečném…
Klasické karbanátky z mletého masa známe všichni a těší se velké oblibě. Základní recept můžete obměnit přidáním kysaného zelí a vařených brambor, které se postarají o…
Máte rádi kávu? Pak je tento skvostný dezert jako stvořený právě pro vás. Máslový, kávou vonící krém, rozetřený na kakaovém korpusu a nahoře vrstva nadýchané šlehačky,…
Vajíčka ušleháme s vanilkovým a pískovým cukrem.Přidáme olej, kakao a marmeládu a ještě mixujeme.Pak přidáme kyšku, obě mouky, do kterých zamícháme sodu a prášek do…
Mouku a sůl promícháme v misce, přidáme žloutek a vařící mléko. Vypracujeme těsto. Těsto na vále je potřeba podsypat moukou, protože se lepí. Vypracované těsto si…
Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Začneme tím, že zapneme troubu na 180 stupňů (vrchní + spodní ohřev) a vymažeme formu. 4 žloutky vyšleháme s 25 dkg cukru do světlé barvy.Přidáme olej smíchaný s vodou…
Do formy pekárny vložíme suroviny (v pořadí tekuté, sypké, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Vykynuté tužší těsto vyjmeme z pekárny, na stole prohněteme…
Muffiny, tyto malé bábovičky, mají rády zejména děti. Výhodou je, že lze libovolně experimentovat s náplní. Například léty prověřená kombinace jablek a ořechů, použitá v…